DOKTOR OTKRIO KOLIKO TRAJE SAVRŠEN INTIMNI ODNOS: Sve ispod ove minutaže je NEPRIHVATLJIVO - nećete je zadovoljiti
Intimni odnosi, Foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

ma, da li je ovo realno?!

DOKTOR OTKRIO KOLIKO TRAJE SAVRŠEN INTIMNI ODNOS: Sve ispod ove minutaže je NEPRIHVATLJIVO - nećete je zadovoljiti

Definisanje početka i kraja seksualnog čina može varirati, jer neki smatraju da počinje penetracijom, dok drugi uključuju predigru ili čak maženje

Objavljeno: 23:57h

Seksualni terapeuti ističu da postavljanje standardnog vremena za trajanje seksa može izazvati osećaj stida i samokritike, pa su reči poput "trebalo bi" problematične.

Seksualni terapeut Sari Kuper koristi širi pojam "seks" kako bi obuhvatio različite erotske i seksualne činove, podstičući ljude da se osećaju slobodnije u vezi sa svojim željama.

Seks
foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

Problem sa fokusiranjem na orgazam kao cilj seksa je što izostavlja različito vreme potrebno partnerima da postignu vrhunac. Na primer, prosečno vreme potrebno muškarcima za orgazam od penetracije je pet do šest minuta, dok je studija o vremenu potrebnom ženama za orgazam otkrila prosečnih 13,4 minuta.

Konsenzus među seksualnim terapeutima je da ne postoji apsolutni ili standardni vremenski okvir za trajanje seksa. Fokusiranje na vreme može inhibirati fizičku intimnost, umanjujući zadovoljstvo i povezanost. Seks bi trebalo trajati onoliko dugo koliko se obe strane slažu i uživaju, bez strogih pravila. Različiti faktori, uključujući godine, seksualnu orijentaciju i kontekst, igraju ulogu u preferencijama i trajanju seksualnog čina. Važno je razumeti da je svako iskustvo jedinstveno, a zadovoljstvo ne zavisi isključivo od vremena trajanja ili dostizanja orgazma.

BONUS VIDEO

04:02

DUBOKA SAM U SVAKOM SMISLU! Jovana Jeremić otkrila kakva je u krevetu: SEKS PREZIRE? A EVO ŠTA JE NAJVIŠE PALI

(Espreso/24sedam/K.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.