POSNA PITA PO RECEPTU GORDONA REMZIJA: Ovo morate da spremite za SLAVSKO PREDJELO
Posna pita, Foto: Privatna arhiva

recept

POSNA PITA PO RECEPTU GORDONA REMZIJA: Ovo morate da spremite za SLAVSKO PREDJELO

Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra

Objavljeno:

Potrebno je

1,5 kg krompira

100 g margarina

200 ml sojinog mleka

Za fil

4 mlada luka

4 kašike seckanog svežeg peršuna

150 g biljnog sira

50 g margarina

175 g smrznutog graška

1 kašičica senfa

150 ml sojinog mleka

150 ml posne pavlake za kuvanje

450 g fileta ribe po izboru

Posna pita
foto: Privatna arhiva

Priprema

Prvo rernu zagrejte na 200 stepeni. Zatim ogulite i isecite krompir na četvrtine,pa stavite u veliku šerpu, prelijte hladnom vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi. Pustite krompir da se kuva 15 do 20 minuta na tihoj vatri, dok ne omekša.

Onda ocedite i ispasirajte krompir pa mu dodajte margarin i sojino mleko i ponovo ispasirajte. Otopite margarin u tiganju, pa dodajte seckani mladi luk, grašak i senf i nastavite da pržite još minut. Onda sipajte sojino mleko i posnu pavlaku za kuvanje i kuvajte nekih 10 minuta dok se malo ne zgusne. Posle toga, dodajte rendani biljni sir i promešajte.

Isecite ribu na krupnije komade, pa dodajte u sos, dobro promešajte, pa pospite seckanim peršunom. Zatim posolite i pobiberite, pa opet promešajte. U vatrostalnu činiju premazanu uljem sipajte smesu, a preko naređajte pire krompir. Pecite pitu sa ribom oko 20 do 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Trpeza)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.