OVA HRANA UNIŠTAVA MOZAK, A SRBI JE JEDU KAO DA IM ON NI NE TREBA: Ne znate da ga tako TEŠKO OŠTEĆUJETE zauvek
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

OVA HRANA UNIŠTAVA MOZAK, A SRBI JE JEDU KAO DA IM ON NI NE TREBA: Ne znate da ga tako TEŠKO OŠTEĆUJETE zauvek

Naučnici upozoravaju na ribu punu otrovne žive i apeluju da ribu treba jesti u umerenim količinama, što posebno važi za trudnice

Objavljeno:

Stručnjaci iz svih oblasti medicine koje se bave mozgom ističu da neke vrste namirnica znatno štete zdravlju mozga, pa ljudi koji je redovno jedu rizikuju gubitak pamćenja ili Alchajmerovu bolest.

U hranu posebno korisnu za mozak spadaju šargarepa, bademi, lešnici, bobičasto voće i riba, piše "Lepa & srećna".

Stručnjaci ističu da su po zdravlje mozga opasni veštački zaslađivači kojih ima u raznim slatkišima i slatkim pićima. Oni stvaraju ogroman rizik za dijabetes tipa 2 koji povećava rizik od Alchajmerove bolesti. Isti rizik preti i zbog prerađene hrane pune trans masti, u koje ubrajamo brzu hranu, čips, krekere, masna peciva, picu, kokice iz mikrotalasne, margarine i imitacije sireva.

Demencija, Mentalno zdravlje, Mozak
foto: Profimedia

Istraživanja pokazuju da gazirani sokovi puni šećera negativno utiču na kognitivne funkcije mozga, dok pojedini stručnjaci u istraživanjima nalaze vezu između hrane koja sadrži gluten i šizofrenije i autizma.

Naučnici upozoravaju na ribu punu otrovne žive i apeluju da ribu treba jesti u umerenim količinama, što posebno važi za trudnice.

01:29

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

(Espreso/Blic biznis/T.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.