OVI DELOVI KUĆE SU NAJPRLJAVIJI, A TAMO NAJVIŠE VREMENA PROVODIMO: Puni su NAJOPASNIJIH BAKTERIJA, obratite pažnju
Kuhinja, Foto: Printscreen/Youtube/Welcome to the Woods

pažnja

OVI DELOVI KUĆE SU NAJPRLJAVIJI, A TAMO NAJVIŠE VREMENA PROVODIMO: Puni su NAJOPASNIJIH BAKTERIJA, obratite pažnju

Možda nećete ni shvatiti koliko su ovi predmeti postali prljavi jer nisu uvek vidljivi spolja

Objavljeno:

Trendovi u dizajnu interijera često ne uzimaju u obzir dugoročnu praktičnost nameštaja. Mnogi popularni kućni predmeti, dekor i oprema su noćna mora za čišćenje jer zadržavaju prašinu, prljavštinu i ostatke koji doprinose neurednom i prljavom domaćinstvu.

Temeljno brisanje prašine, pranje i dezinfekcija zahteva mnogo vremena, posebno u domaćinstvima s decom i kućnim ljubimcima. Ako ne obraćate pažnju na detalje, možda nećete ni shvatiti koliko su ovi predmeti postali prljavi jer nisu uvek vidljivi spolja.

Žena u kuhinji
Žena u kuhinjifoto: Profimedia / Sam Edwards / Caia Image /

Ručke kuhinjskih ormarića

Postoje stotine vrsta dizajna koji pretvaraju standardne ormariće u moderne ili klasične stilove, a posebno one polukružnog dizajna okrenute ka dole predstavljaju problem za čišćenje.

Svaki put kada povučete ove ručke, vaši prsti ostave malo ulja ili prljavštine, koja se polako nakuplja tokom vremena. Pošto je donja strana skrivena, ne možete videti koliko su se zaprljali, a često se na njih zaboravlja i ne čiste se. Više ukrasnih stilova čak imaju male izbočine i udubljenja na donjoj strani, što ih čini još težim za čišćenje.

Držači četkica za zube

Američka Nacionalna sanitarna fondacija (NSF) sprovela je studiju 2011. godine koja je otkrila da su držači četkica za zube treći najzarazniji predmet u domaćinstvima. Mnogi čuvaju svoje četkice u držaču (čaši) sa poklopcem, misleći da rade sanitarnu stvari i da svoje četkice za zube čuvaju od bakterija.

Ako koristite ove dodatke kako biste svoju četkicu za zube zaštitili od bakterija, morate ih takođe očistiti. Preporučuje se pranje držača ili čaše toplom vodom sa sapunom i brisanje netoksičnim dezinfekcionim sredstvom najmanje jednom ili dva puta nedeljno.

Posteljina je takođe jako prljava i sakuplja dosta bakterija
Posteljina je takođe jako prljava i sakuplja dosta bakterijafoto: Profimedia

Kada čuvate četkicu za zube, vodite računa da stoji uspravno i da ne stoji nasuprot nečijoj četkici kako bi se čekinje mogle slobodno sušiti na vazduhu. Američko stomatološko udruženje (ADA) uopšte ne preporučuje korišćenje poklopca, jer je zatvoreno okruženje pogodno za klice.

Jastuci, ćebe i tepisi

Tekstil od veštačkih materijala luksuzan je dodatak domovima i jednim potezom daje udobnost i eleganciju. Jastuk, ćebe i tepih napravljeni su od mešavine poliestera kako bi oponašali prirodni materijal. Iako su prijatni na dodir, veštačko krzno i ​​materijali u stilu dlake lako se zaprljaju i teško se čiste.

Prljavština i ostaci lako se zaglave u dugim vlaknima, a kada dođe vreme da ih operete, ne možete ih tek tako ubaciti u mašinu za pranje veša. Mašinsko pranje zamršava vlakna, a visoka temperatura ih skuplja u neprepoznatljiv oblik.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.