OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE RIBE ZA SLAVU KOJI STE DO SADA VIDELI: Sve je gotovo za POLA SATA i nema SMRADA
Najukusnija skuša iz rerne, Foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

sjajno

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE RIBE ZA SLAVU KOJI STE DO SADA VIDELI: Sve je gotovo za POLA SATA i nema SMRADA

Premažite svaki rolat skuše marinadom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta

Objavljeno:

Približava se jedna od najvećih srpskih slava, a to je Sveti Nikola. Ona pada u toku Božićnog posta, pa je preporučljivo da i slavska trpeza bude posna. U tom periodu riba se često nalazi na meniju, pogotovo skuša. Danas donosimo još jedan sjajan recept, a u pitanju je rolovana skuša koja se lako sprema, lepo izgleda i savršenog je ukusa.

Ovako pripremljena riba će se dopasti gostima, a tajna je marinadi. Takođe, imamo predlog za 3 savrešna posna rolata koja će obogatiti vašu trpezu, a prave se sa mimozom i ruskom salatom.

Ovako sočnu skušu će svi gosti na slavi obožavati
Ovako sočnu skušu će svi gosti na slavi obožavatifoto: Printscreen/Youtube/ Ljubina kuhinjica

Sastojci:

2 skuše

2 kašike ulja

4 kašike soja sosa

1/2 limuna

1/2 pomorandže

1/4 kašičice tucane ljute paprike

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/3 kašičice bibera

Marinada je obavezna za ovu pripremu
Marinada je obavezna za ovu pripremufoto: Printscreen/Youtube/ Jekin Kapric

Recept za ribu skušu za slavu Sveti Nikola:

U posudi pomešajte sojin sos, ulje, sok od pomorandže, sok od limuna, dodajte tucanu papriku, beli luk u prahu i biber. Sve lepo promešajte. Skuši isecite glavu i rep, pa je zasecite po dužini i otvorite.

Isecite na 2 jednaka dela, pa nožem isecite središnju kost i izvadite. Polovinu skuše isecite na pola, pa tako uradite i sa drugom polovinom. Treba da dobijete 4 trake. Na isti način očistite i isecite drugu ribu. Tespiju premažite marinadom, pa poređajte četiri trake ribe i opet premažite marinadom. Zatim stavite preostale četiri trake i premažite marinadom.

Pokrijte providnom folijom i ostavite da se skuša marinira pola sata. Izvadite jednu traku skuše i urolajte, pa oko nje urolajte drugu traku. Pričvrstite štapićima za ražnjiće i ređajte na pleh obložen pek papirom. Na isti način urolajte i preostale trake ribe. Premažite svaki rolat skuše marinadom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.