STRUČNJACI OTKRILI GDE TAČNO TREBA DRŽATI NOVOGODIŠNJU JELKU: Samo tako ćete privući NOVAC i sreću u vaš dom
Jelka, Foto: Volodymyr Maksymchuk / Alamy / Alamy / Profimedia

VEROVANJA

STRUČNJACI OTKRILI GDE TAČNO TREBA DRŽATI NOVOGODIŠNJU JELKU: Samo tako ćete privući NOVAC i sreću u vaš dom

Ako želite da ukrasite svoj dom za novogodšnje praznike po principima Feng šuija, najbitnija stvar je gde staviti jelku

Objavljeno:

Bilo da birate prirodno ili veštačko drvo, ove godine dok ukrašavate jelku za novogodišnje praznike, pokušajte da je postavite u skladu s Feng šui principima.

Feng šui je umetnost i nauka uređenja prostora u skladu sa svetom oko nas. Ovo je posebno važno tokom novogodišnjih praznika kada svoje domove ispunjavamo novim bojama, oblicima i aromama.

Po Feng šuiju, jelka nas povezuje sa živim svetom, pa se smatra snažnim simbolom elementa drveta. Pored toga, trouglasti oblik jelke se smatra elementom vatre, još više kada je prekrivena svećicama. Ako pravilno postavite i okitite jelku možete osigurati prosperitet na svim poljima u sledećoj godini.

jelka
foto: Jean-Marie Guyon - Copyright 200 / CandyBox / Profimedia

Gde staviti jelku: Nije svejedno…

Idealna lokacija za novogodišnju jelku je u oblasti bogatstva, slave ili porodice u vašem domu, jer ih podržavaju drvo i vatra. Područje bogatstva je prostor u gornjem levom uglu vašeg doma ili u gornjem levom uglu bilo koje sobe. Područje slavnih se nalazi preko puta vaših ulaznih vrata. Trouglasti oblici smešteni u ovim oblastima poboljšavaju finansije, obilje i prosperitet.

Ponekad ne možete da postavite jelku na savršeno mesto, zato što se tu možda nalazi ostava, kupatilo, terasa ili je prostor zakrčen nameštajem. Ako morate da postavite novogodišnju jelku u drugu Feng šui oblast u domu, evo nekoliko načina da uravnotežite energiju.

Ako locirate jelku u zoni karijere, ukrasite ga plavim svetlima i ukrasima. I to obavezno sa crnim detaljima kako biste pomogli da se energija vode uravnoteži.

jelka
foto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako se novogodišnja jelka nalazi u zoni dece ili u zoni važnih poznanstava, koristite metalne ukrase. Stavite na jelku šljokice, bela svetla i srebrne ili zlatne ukrasne trake.

Ako je jelka smeštena u zoni ljubavi ili u zoni znanja, koristite mnogo keramičkih ukrasa, žutih i crvenih svetala i crvene ukrasne trake. Preskočite šljokice i bela svetla ovde, jer vam ne treba više metala.

Ako se jelka nalazi u zoni uzemljenja vašeg doma, stavite na nju puno žutih i zlatnih ukrasnih traka. A na vrh stavite jarko žutu zvezdu ili anđela sa zlatnom kosom.

Mnogi ljudi misle da na jelku treba da stave sve ukrase koje imaju (naročito one skupocene), bez obzira na to da li im se i dalje sviđaju ili ne – i da sve to nekako uklope. Međutim, po Feng šuiju, ako želite da privučete sreću i izoblje, na jelku treba da stavite samo one ukrase koji vam se jako dopadaju. Jelka treba da privuče nove srećne okolnosti i pozitivne ljude u naš život. Tako da svake godine treba dodati i neke nove ukrase i baciti neke stare.

Ove godine na jelku obavezno stavite neke plavičaste ukrase (to je izuzetno povoljna boja za narednu godinu). Ispod jelke stavite nekoliko narova (sombolizuju izobilje i plodnost) i figuricu lotosovog cveta. Ostale ukrase birajte prema svom osećaju. Stavite na jelku i oko nje figurice koje vas asociraju na ono što želite da vam se ostvari u sledećoj godini.

BONUS VIDEO

00:22

Snimak iz karleušine vile na dedinju: Lutka sa njenim likom, jelka, kolači - sve je spremno za doček Nove godine!

(Espreso/Najzena/Slobodanka Ćorić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.