MNOGE DOMAĆICE PRAVE UŽASNU GREŠKU SA PRANJEM ODEĆE: Evo koliko MAKSIMALNO sme da stoji mokar veš u mašini
Veš mašina, Foto: Tanya Rozhnovskaya / Alamy / Alamy / Profimedia

Obratite pažnju

MNOGE DOMAĆICE PRAVE UŽASNU GREŠKU SA PRANJEM ODEĆE: Evo koliko MAKSIMALNO sme da stoji mokar veš u mašini

Evo koliko dugo smete držati veš u mašini

Objavljeno: 16:37h

Stručnjakinja za čišćenje je podelila tačno koliko dugo mokra odeća može da stoji u mašini za pranje veša pre nego što postane plesniva.

Stoji satima

Svima nam se ponekad desi, operemo odeću pa zaboravimo na nju, ostavimo je u mašini satima, ponekad i danima pre nego što je izvadimo.

Ako ste to ikada radili, trebalo bi da znate da kada izvadite odeću, ponekad može da zaudara na buđ, što znači da morate ponovo da je operete. Međutim, stručnjakinja za čišćenje Meri Futer sada je otkrila koliko dugo odeća može da bude mokra pre nego što postane buđava, prenosi Mirror.

Deleći svoja saznanja na društvenim mrežama, Meri je objasnila da veš može da stoji najviše 12 sati bez opasnosti od buđi.

Sušenje veša, Veš, Sušač za veš
foto: Fatih Mehmet enel / Alamy / Alamy / Profimedia

Ona je rekla:

- Opšte pravilo je da ako ostavite svoju odeću mokru duže od 12 sati, to je granična tačka. Morate ponovo da ga operete i upotrebite pola šolje sode bikarbone sa deterdžentom da biste se rešili te buđi.

Ljudi koji su bili šokirani savetima i rekli su da su mnogo strožiji prema odeći.

Reakcije pratilaca

„Dva sata mi je maksimum, inače opet perem. Mogu da osetim miris buđi ako je predugo bila mokra“, rekao je jedan korisnik. Drugi je dodao: "Ne znam tačno vreme, ali moj nos zna." Najmanji nagoveštaj buđi i ponovo ga operem."

Međutim, drugi su bili daleko ležerniji i opušteniji. Jedna mama je napisala: „Redovno ostavljam mokri veš u roku od 24 sata. Obično uključim mašinu za veš pre nego što stavim dete u krevet, a onda sledeće noći izvadim taj veš i stavim novi.” Drugi korisnik je napisao: „Moja je četiri dana u mašini za pranje veša“, a drugi je dodao: „Samo dodam pola šolje belog sirćeta na svako punjenje i može da prođe dva dana bez smrada“.

BONUS VIDEO

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/Najzena/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.