POJAVIO SE NOVI TREND DA PAROVI RASKIDAJU PRED BOŽIĆ: Ovo će vas PRENERAZITI, to nije bilo u vaše vreme
Ilustracija, Foto: Anna Bizon / Alamy / Alamy / Profimedia

morate znati

POJAVIO SE NOVI TREND DA PAROVI RASKIDAJU PRED BOŽIĆ: Ovo će vas PRENERAZITI, to nije bilo u vaše vreme

Pojavio se novi trend da mladi raskidaju pred Božić

Objavljeno:

Nazvan "scrooging", ovaj trend se odnosi na situaciju kada neko okonča vezu sa svojim partnerom neposredno pre Božića kako bi izbegao obavezu kupovanja poklona. Naziv potiče od lika Ebenezera Scroogea iz Čarlsa Dikensovog romana "Božićna pesma" iz 1843. godine, čiji je karakter poznat po preziru prema Božiću i svemu što ima veze s ovim praznikom.

Svađa, Seks, Ljubav, Potencija, Libido
foto: Horázný Josef, Štěrba Martin / ČTK / Profimedia

Stručnjaci smatraju da osobe koje su spremne prekinuti vezu zbog izbegavanja kupovine poklona mogu imati osobine koje se preporučuje izbegavati. One koje praktikuju "scrooging" obično ne vide svoje partnere kao deo svoje dugoročne budućnosti i ne žele trošiti novac na njih, prenosi Times Now.

Pored toga, ovi pojedinci mogu pokazati i druge sebične osobine, kao što je izbegavanje susreta sa partnerovim prijateljima i porodicom. Ovakvi partneri često deluju egocentrično, a prekid zbog izbegavanja darivanja poklona može biti samo povod, pri čemu može biti u pitanju interesovanje za drugu osobu.

Bonus video: ZAGRMELI SMO JAKO! Ova pesma je ODUVALA s 20 MILIONA PREGLEDA: Poznati pevač od dueta sa Draganom Mirković - do mesta u ŽIRIJU

09:52

ZAGRMELI SMO JAKO! Ova pesma je ODUVALA s 20 MILIONA PREGLEDA: Poznati pevač od dueta sa Draganom Mirković - do mesta u ŽIRIJU

(Espreso/24 Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.