PILA KAO RUS TRI FLAŠE ŽESTINE, PUŠILA 100 CIGARETA I SPAVALA SA OBA POLA: Muž GLUMICE otkrio SKANDALOZNE detalje
Foto: Prinstcren/Instagram/tallulahmydarling

isplivala istina

PILA KAO RUS TRI FLAŠE ŽESTINE, PUŠILA 100 CIGARETA I SPAVALA SA OBA POLA: Muž GLUMICE otkrio SKANDALOZNE detalje

Poznata je i po tome što je u Americi prekinula brojne stereotipe, vezane za ponašanje žena u javnost

Objavljeno: 11:55h

Jedna od najkontraverznijih glumica starog Holivuda, odnosno "zlatnog doba", sigurno je Talula Bankhed. Rođena je u veoma imućnoj porodici, koju su nazivali i "aristokratijom Alabame", 1902. godine. Uživala je u bogatstvu i raskošnom životu. Sa dolaskom u Holivud, njeno ime povezivali su sa najvećim skandalima koje je Holivud zabeležio do tada.

Bila je centralna figura gotovo svake zabave i društvenog događaja. Dnevno je mogla da popije i do tri boce viskija, a njen jedini suprug, nakon razvoda naveo je da se razvodi od nje upravo zbog poroka.

- Dnevno popije i do tri flaše viskija, popuši sto cigareta, pije pilule za spavanje, a zatim pilule koje joj omogućavaju da se razbudi i fokusira - rekao je nakon razvoda, Džon Emeri, njen jedini suprug.

Poznata je i po tome što je u Americi prekinula brojne stereotipe, vezane za ponašanje žena u javnosti, kao što je pušenje, nošenje pantalona, biseksualnosti i vrlo često jasno isticanje oblina na veoma lascivan način.

Imala je običaj da se u toku razgovora sa osobom na javnom mestu skine, a navodno je to sve objašnjavala time da voli kada joj je udobno. Marlen Ditrih, sa kojom je navodno imala aferu, nazvala ju je "najnemoralnijom osobom na svetu", a na neki način i sama Talula je svoje iskustvo opisala najslikovitije.

- Otac me je upozorio na alkohol i muškarce, ali me nije upozorio na kokain i žene - rekla je jednom prilikom.

Kada je bila beba, majka joj je umrla, a otac je pao u depresiju, odao se alkoholu, dok je brigu o Taluli i njenoj sestri Eugeniji, prepustio svojoj majci.

Vremenom je baki postalo teško da izađe na kraj sa devojkama, koje su od početka pokazivale svoj divlji temperament. Talulina sestra udala se u šesnaestoj, a glumica je u toku školovanja otkrila talenat za glumu.

Sa dolaskom u Holivud započela, malo je reći bomeski život, započevši zajednički život sa tri žene, za koje se veruje da su bile lezbejke. Vremenom je zbog prilično slobodnog s*ksualnog života, zaradila nekoliko veneričnih bolesti zbog kojih su morali da joj izvade matericu.

Ipak, kada je reč o profesionalnom životu, ovde je sve išlo baš kako treba, briljirala je u filmovima i bila omiljena među glumicama tridesetih i četrdesetih.

Poznata je i po tome što je bila buntovna i za razliku od mnogih njenih koleginica, nije dozvolia da joj bilo koji studio diktira uslove rada i ograničava je.

Ipak, iako su je smatrali s*ksualnom predatorkom i ženom koju su zarobili poroci, oduvek je vodila računa o drugima i poznato je da je vodila dobrotvorne organizacije za pomoć deci, aktivno se borila protiv komunizma, svojim društvenim zalaganjem i nastupima, kao i protiv polne i rasne neravnopravnosti i predrasuda.

Umrla je u 66. godini.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.