NAJKREMASTIJA POSNA TORTA "AFRIKA": Omiljena je na slavama - sočnom filu nijedan gost neće odoleti
Posna torta "Afrika", Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

kakva torta čoveče

NAJKREMASTIJA POSNA TORTA "AFRIKA": Omiljena je na slavama - sočnom filu nijedan gost neće odoleti

Najkremastija posna torta "Afrika" je omiljena na slavama, a sočnom filu nijedan gost neće odoleti

Objavljeno:

Ako vam je slava ove godina posna, jedna sjajna poslastica će vaše goste oboriti ukusom sa nogu.

Ne morate da se oslanjate samo na posne kolače koji jesu najbolji izbor, ali će vam se mišljenje brzo promeniti kada pročitate pripremu za najkremastiju posnu tortu "Afrika".

I bez obzira na slavu i post, treba da je isprobate jer je fantastična.

Drugarice, sestre, komšinice će vas pitati odmah kako se sprema.

Smesa za posnu tortu 'Afrika'
Smesa za posnu tortu "Afrika"foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Ovo su izdvojeni sastojci za taj recept:

1 šaka seckanih oraha

300 g šećera

2 kašičice sode bikarbone

18 kašika brašna

Kora u plehu za posnu tortu 'Afrika'
Kora u plehu za posnu tortu "Afrika"foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

3 kašike džema

2 kašike kakaoa

4 kašike ulja

Sada ide fil, a za njega je potrebno:

300 grama posne mlevene plazme

2 kesice pudinga od čokolade

Kuvanje fila za posnu tortu 'Afrika'
Kuvanje fila za posnu tortu "Afrika"foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

300 grama šećera u prahu

200 grama čokolade za kuvanje

250 grama posnog margarina

Još: 500 ml slatke pavlake za šlag

Ovo je priprema torte:

KORA: U vodi otopiti šećer pa dodati ulje, brašno pomešano sa sodom, kakao, orahe i đžem.

Filovanje posne torte 'Afrika'
Filovanje posne torte "Afrika"foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Testo podeliti na dva dela da se ispeku dve kore.

Peći u tepsiji br.30.

Pečene kore preseći vodoravno tako od dve kore da imamo 4 kore.

Slatka pavlaka za posnu tortu 'Afrika'
Slatka pavlaka za posnu tortu "Afrika"foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

FIL: U vodi skuvati puding po upustvu. U kuvan puding dodati čokoladu da se istopi. U hladan fil dodati margarin koji smo dobro umutili sa šećerom.

Smesu dobro sjediniti.

Na kraju dodati posnu mlevenu plazmu.

Dekorisanje posne torte 'Afrika'
Dekorisanje posne torte "Afrika"foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst sneg.

Filovati kora plus fil plus šlag i tako naizmenično dok se sve ne utroši.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Ramstek u sosu od lešnika

(Espreso/Coolinarika.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.