OMILJENA POSLASTICA SVAKOG DETETA KOJE JE ODRASLO U STAROJ JUGI: Koh sa šlagom, PENASTO UŽIVANJE koje se topi
Koh, Foto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

recept

OMILJENA POSLASTICA SVAKOG DETETA KOJE JE ODRASLO U STAROJ JUGI: Koh sa šlagom, PENASTO UŽIVANJE koje se topi

Koh sa šlagom je poslastica koja je užitak za nepce - svaki zalogaj se topi u ustima

Objavljeno:

Koh je starinski kolač božanstvenog ukusa koji se pravi od jeftinih sastojaka. Ova starinska poslastica sa grizom natapa se mlekom, pa mnoge podseća na trileće. Za danas predlažemo koh ali u penastijoj varijanti - sa šlagom. Svaki zalogaj se topi u ustima, a ukus vraća u detinjstvo.

Sastojci:

2 šolje griza

3/4 šolje šećera

Spremanje koha
Spremanje kohafoto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

4 jaja

2 kašike ulja

1 kašičica vanile u prahu

Za preliv:

2 šolje mleka

1 šolja vode

1/2 šolje šećera

1 kašičica vanilinog šećera

1/4 šolje meda

Za krem:

2 šolje slatke pavlake

1 šolja šećera u prahu

1 kašičica vanile u prahu

Fil za koh
Fil za kohfoto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

Recept za koh sa šlagom:

U većoj činiji pomešajte griz, šećer, prašak za pecivo, so, jaja, ulje i vanilin šećer. Kada sjedinite sastojke, smesu za koh izlijte u pleh i pecite oko 15 minuta na 170°C.

U drugoj šerpi pomešajte mleko, šećer, vodu i vanilin šećer, pa ostavite da smesa proključa. Promešajte, kuvajte još 2 minuta i smanjite vatru. Kada se malo ohladi dodajte med. Natopite kolač prelivom. Kada se ohladi koh na sobnoj temperaturi, stavite u frižider na 1-2 sata.

Umiksajte slatku pavlaku, šećer u prahu i vanilu, pa nanesite šlag preko koha. Preporučujemo i lažni japanski koh sa medom.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.