KUPILI SU KUĆU STARU 130 GODINA PA DOBILI PISMO UPOZORENJA OD VLASNIKA: "Poslednji sam PREŽIVELI i OTKRIĆU VAM OVO"
Par kupio kuću staru 130 godina, Foto: Printscreen/tiktok/living_in_history

šok

KUPILI SU KUĆU STARU 130 GODINA PA DOBILI PISMO UPOZORENJA OD VLASNIKA: "Poslednji sam PREŽIVELI i OTKRIĆU VAM OVO"

- Dobili smo pismo naslovljeno na 'kupac', objasnila je Kortni u svom TikTok-u, dodajući da je prepiska stigla od nekoga iz Kanade

Objavljeno:

Iako su mnogima stare kuće jezive, jedan bračni par se odlučio da svoj dom oformi u jednoj takvoj. Njihovo iskustvo mnogi prate, a sve zbog neobičnih situacija u njihovoj novoj kući. Naime, Kortni i Met otkrivaju tajne sobe i skrovišta u svom domu starom 130 godina, a sve zahvaljujući jezivoj, neočekivanoj poruci "poslednjeg preživelog člana" porodice koja je prethodno posedovala imanje.

- Dobili smo pismo naslovljeno na 'kupac', objasnila je Kortni u svom TikTok-u, dodajući da je prepiska stigla od nekoga iz Kanade.

U njoj piše sledeće:

@living_in_history Welcome to our #historichome! She needs a lot of work so please give us a "follow" and come along for the journey! #livinginhistory #2023goals ♬ Happy New Year - BLVKSHP

- Dozvolite mi da se predstavim. Ja sam poslednji preživeli član porodice Medison koji je nekada posedovao kuću i odrastao sam u njoj. Želeo bih da vam kažem o tajnim sobama i nekoliko stvari koje vam možda nisu rekli kada ste kupili kuću.

U snimku, koji je uplašio više od 1,5 miliona ljudi, novi vlasnici kuća su obišli svoje prebivalište u viktorijanskom stilu — koje su, prema zasebnom video snimku, nedavno kupili od istorijskog društva — i otkrili njegove ranije kamuflirane detalje.

@living_in_history Welcome! If youre new here you probably like #antiques or #hauntedhouse! We welcome everyone along for #historicpreservation and #treasurehunting ♬ Waltz of the Flowers - Pëtr Il'ič Tchaikovsky

Prvo su iskopali tajni ormarić za piće iznad kamina u prednjem salonu. Riznica prašnjavih, starinskih duhova bila je skrivena iza kliznog panela sa ogledalom. Decenijama stare, neotvorene flaše francuskog roze vina iz 1970. godine i kaberne sovinjona iz 1989. godine bile su sakrivene pored odležanih kontejnera burbona, piva i krem šerija.

Zatim su Kortni i Met pratili pismo do tajne sobe pronađene u kupatilu, tačno nasuprot vratima u zidu.

Međutim, kada je par, sa svojom malom ćerkom, pronašao skriveni prolaz u svom kupatilu — koje je Kortni smatrala daleko najstrašnijom prostorijom u kući, zbog njene zastarele i otrcane privlačnosti – ispostavilo se da je kutak bio mali prostor za puzanje umesto sobe.

- Pretpostavljam da je verovatno nekada postojala neka soba ovde gore, rekla je Kortni, ali zaista, to je samo jezivi tavanski prostor.

Mnogi su komentarisali njihov video, a reakcije su podeljene:

"Volim tvoju kuću! Ovo je kao potraga za blagom!", "Ovo je moj bukvalni san! Ljubomorna!", "Sviđa mi se što vam je prethodni vlasnik poslao pismo u kojem vam govori sve o kući", smao su neki od komentara.

U odvojenim objavama, Kortni i Met su takođe otkrili da su bivši vlasnici kuće ostavili antikni nameštaj i sitnice u kući, uključujući staru muzičku kutiju koja pušta izvedbu svadbenog marša kada se okrene.

Video je dobio 1,2 miliona pregleda na TikTok-u, a par je zakljulio da svakog dana nađe neko novo blago.

00:27

Trosoban stan na Konjarniku

(Espreso/Blic žena/Iris Krdžić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.