OVAJ SLATKIŠ MOŽE DA UGROZI ŽIVOT DETETA: Bivša medicinska sestra izdala UPOZORENJE, UGUŠIĆE SE DOK TREPNETE
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

OVAJ SLATKIŠ MOŽE DA UGROZI ŽIVOT DETETA: Bivša medicinska sestra izdala UPOZORENJE, UGUŠIĆE SE DOK TREPNETE

U video snimku koji je objavila na društvenim mrežama, Jurcic je istakla da "okrugli oblik" maršmeloa može potpuno blokirati disajne puteve, posebno kada je mokar i postaje lepljiv.

Objavljeno:

Bivša medicinska sestra iz Australije, Niki Jurcic, upozorava da konzumacija maršmela može povećati rizik od gušenja, posebno kod male dece.

U video snimku koji je objavila na društvenim mrežama, Jurcic je istakla da "okrugli oblik" maršmeloa može potpuno blokirati disajne puteve, posebno kada je mokar i postaje lepljiv. Ona je demonstrirala ovaj efekat koristeći prozirnu plastičnu cevčicu.

Preventivne mere

Medicinska sestra savetuje roditelje da velike maršmeloe iseku na manje komade ili da ih zamene manjim maršmelou slatkišima kako bi smanjili rizik od gušenja. Ovo upozorenje podržavaju i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti, koji navode da određeni slatkiši i hrana poput tvrdih bombona, zrna kukuruza, isečenog paradajza, višanja ili grožđa, kao i sušenog voća, oraha i semenki, takođe mogu povećati opasnost od gušenja.

Reakcije na upozorenje

Na društvenim mrežama, korisnici su podelili svoje iskustvo i podršku ovom upozorenju. Jedan korisnik je opisao svoje iskustvo spašavanja deteta koje se gušilo maršmeloom, dok je drugi izrazio zahvalnost što je upozorenje objavljeno, ističući da se često suočava sa pritiscima da ponudi maršmeloe svom detetu, uprkos potencijalnoj opasnosti

06:03

POSLE 18 GODINA BORBE, DOBILI SMO NAŠE DETE Neverovatna priča porodice Krstić, koja POMAŽE I DRUGIMA da se ostvare kao roditelji

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.