OVO JE STARI SRPSKI NAZIV ZA VRHUNAC: Nikada ne biste rekli da se tako kaže - naš poznati PESNIK ima veze sa njom
Orgazam, Foto: Profimedia

da li ste ovo znali?!

OVO JE STARI SRPSKI NAZIV ZA VRHUNAC: Nikada ne biste rekli da se tako kaže - naš poznati PESNIK ima veze sa njom

Kako god da vam zvuči, ovu reč je često ukazivao naš čuveni pesnik Dobrica Erić

Objavljeno:

Najpre, orgazam koji potiče od grčke reči οργασμός, orgasmós predstavlja složen fiziološko-psihološki fenomen koji prati vrhunac uživanja u seksualnom odnosu ili nekoj drugoj seksualnoj aktivnosti.

Kada je reč o podelama, postoje višestruki, istovremeni, produženi, vaginalni orgazmi i tako dalje. Samo iskustvo opisuje se raznim rečima: pored vrhunca tu su reči kulminacija, ekstaza, klimaks.

Ilustracija orgazma
Ilustracija orgazmafoto: Profimedia

Za orgazam (ili ga nazovite kako želite) u našem jeziku izdvaja se jedna posebna reč: slačak na koju je jednom prilikom podsetio naš čuveni pesnik Dobrica Erić (1936- 2019).

Da li po vašem mišljenju ova reč zvuči adekvatno?

Asocira na nešto slatko, a potiče od biljke slačica koja je takođe simbol nečeg lepog. Zvuči svakako nesvakidašnje jer se daleko manje koristi od svih drugih pomenutih reči koje opisuju intiman doživljavaj. Da li bi mogla da zaživi? Prvo, sam sastav reč je genijalan. Drugo, šta je sve uzelo maha, mogla bi i ova reč. Ne sumnjajte u to.

BONUS VIDEO

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/Najzena/Jelena Milenković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.