ŽENE MASOVNO PRAVE ISTU GREŠKU KADA PERU VEŠ: Ove stvari NIKAKO ne stavljajte u mašinu, tako ćete ih UNUŠTITI
Veš mašina, Foto: Printscreen/Youtube/VRATAZDRAVLJA

ovo morate znati

ŽENE MASOVNO PRAVE ISTU GREŠKU KADA PERU VEŠ: Ove stvari NIKAKO ne stavljajte u mašinu, tako ćete ih UNUŠTITI

Da li znate koju odeću nikako ne treba prati u mašini za veš

Objavljeno:

Pranje odeće tokom hladnog vremena nekako postaje ređe, imajući u vidu koliko joj je potrebno da se osuši (osim onim koji poseduju mašinu za sušenje veša). Međutim, to nije jedini problem! Neke komade odeće čak ne treba ni ubacivati u mašinu, jer ćete samo da napravite gore.

Grudnjaci

Na prvom mestu tu su grudnjaci. Kao prvo, žice mogu da oštete bubanj, a kopče mogu da pocepaju odeću koja se pere zajedno s grudnjacima. Takođe, kvalitet grudnjaka može da se sroza tako da niste ništa uradili. Zato je bolje da grudnjake perete ručno.

Brushalteri
Brushalterifoto: Profimedia, Ilustracija

Kravate

Većina kravata je napravljena osetjivih materijala, pa zbog toga prilikom brzog pranja u mašini kravate mogu da izgube oblik ili zaprljaju drugu odeću. Kravate bolkje perite ručno ili ih ponesite na hemijsko čišćenje.

Ilustracija odeće
Ilustracija odećefoto: Profimedia

Odeća sa dekoracijom

Pre nego što ih ubacite u mašinu, zakopčajte pantalone, farmerke, košulje… Rajsferšlusi i dugmići mogu se zaglave u mašini i oštete odeću tokom pranja. Što se tiče odeće sa dekorativnim elementima, bilo da su to šljokice, perle ili kamenčići, nemojte ih prati u veš mašini, već ručno kako se ne bi zaglavili ili oštetili mašinu.

Svilena odeća

Većina svilenih predmeta zahteva hemijsko čišćenje (ili bar nežno ručno pranje), jer visoke temperature i centrifuga mogu da unište osetljivu tkaninu. Svilena odeća može jednostavno da se pocepa ili izgubi oblik. Zato je bolje perite ručno.

BONUS VIDEO

02:10

OVAKO SVI GREŠIMO KADA NAS TALASI POVUKU Instruktorka Kristina DETALJNO objasnila kako možemo da se spasimo U OVOME JE CAKA!

(Espreso/magazin.novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.