SARME SE NEĆE RASPASTI JEDINO AKO IH UVIJETE NA OVAJ NAČIN: Svaka domaćica mora da zna da se NE OBRUKA na SLAVI
Uvijanje sarmi, Foto: Printscreen/youtube/Uvek Ukusno

saveti

SARME SE NEĆE RASPASTI JEDINO AKO IH UVIJETE NA OVAJ NAČIN: Svaka domaćica mora da zna da se NE OBRUKA na SLAVI

Ako prvi put pravite sarme donosimo vam sjajan savet kako da one uvek uspeju bez raspadanja. Ovo će pomoći i iskusnim domaćicama

Objavljeno:

Kada dođe hladnije vreme svi se najviše raduju specijalitetima od kiselog kupusa, kao što su sarme, podvarak... Bez obzira da li pravite posnu ili mrsnu verziju, ovo tradicionalno jelo je sigurno omiljeno među svim generacijama.

Zima ne može da prođe bez sarmi, a kako se često služe kao predjelo u svečanim prilikama ovih 5 saveta će vam pomoći da uvek budu ukusne. U sezoni praznika i slava mota se puno sarmi, a svi žele da one ostanu cele tokom kuvanja.

Sarme
Sarmefoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Ako ste početnica u kuhinji, ili iskusna domaćica, saznajte koji je najbolji način da umotate sarme tako da se one nikada ne raspadnu.

Ovaj savet možete da primenjujete i kada rolate sarme od kisleog kupusa, zelja, prolećne rolnice... Listove kupusa isperite i isecite koren, pa na ivicu stavite nadev od mlevenog mesa.

Urolajte, pa prstom uvucite ivice sa obe strane ka unutra (pogledaj video). Ovako se sarme nikada neće raspasti tokom kuvanja i izgledaće savršeno kada ih poslužite.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.