KADA VIDITE ŠTA JE URADILA OVA ŽENA ODMAH ĆETE STAVITI FOLIJU U ZAMRZIVAČ: Genijalan trik koji će rešiti SVE MUKE
Zamrzivač, Foto: Profimedia

sjajno

KADA VIDITE ŠTA JE URADILA OVA ŽENA ODMAH ĆETE STAVITI FOLIJU U ZAMRZIVAČ: Genijalan trik koji će rešiti SVE MUKE

Objašnjenje ovog sjajnog kuhinjskog trika leži u fizici

Objavljeno:

Eva često koristi svoj nalog na društvenim mrežama da bu na njemu podelila svoje savete i trikove kada je reč o dekoraciji doma i proizvodima koji joj olakšavaju život. U jednom videu odlučila je da podeli svoje otkriće kako da providnoj foliji za domaćinstvo otkloni statički elektricitet pri upotrebi.

"Nećete verovati kad vidite ovaj trik", rekla je gledaocima pre nego što je stavila celu kartonsku kutiju s providne folije u svoj zamrzivač. "Počnite da čuvate plastičnu foliju u zamrzivaču a kada budete spremni da je koristite, više neće biti statike ili lepljenja"m dodala je.

Zatim je izvadila kutiju i odmotala jedan kraj da bi je stavila na staklenu činiju napunjenu kremastim šlagom.

"I lako ga možete staviti na sve što želite da sačuvate", dodao je korisnik TikToka @lovevelivedream82.

Ljudi su ubrzo komentarisali objavu - jedna osoba napisala: "Genijano, hvala vam“, a druga: "Ovo radimo na poslu. Držanje u frižideru zapravo radi".

Prema pisanju portala Good Housekeeping, prianjajuća folija koja se drži u frižideru privremeno gubi deo svoje lepljivosti. Doktor Čad Orzel, vanredni profesor fizike i astronomije na Union koledžu, objasnio je za TODAY Food o čemu se tu zapravo radi:

"Adhezija između delova plastike može biti pokrenuta tako što se molekuli na površini preuređuju kako bi formirali slabe hemijske veze, a niža temperatura može da uspori ovaj proces".

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.