OVAJ NAPITAK DELUJE KAO "METLA ZA CREVA": Popijte ČAŠU sa ovim SEMENKAMA i STOMAK će vam PRORADITI KAO SAT
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Lekovite biljke

paŽnja

OVAJ NAPITAK DELUJE KAO "METLA ZA CREVA": Popijte ČAŠU sa ovim SEMENKAMA i STOMAK će vam PRORADITI KAO SAT

Utvrđeno je da psilijum ima dobro dejstvo ako se uzme bar 20 minuta pre obroka, jer na taj način pomaže u kontroli količine hrane unete u organizam, odnosno manje ćete pojesti

Objavljeno: 15:45h

Današnji način života koji se zasniva na dugom sedenju i brzoj hrani koja nema vlakna, stvara probleme sa varenjem i veliki broj ljudi ima problem s opstipacijom. Ali to možete rešiti ovim zdravim napitkom.

Da bi vam stomak radio kao sat, treba da jedete zdravo i povremeno pročistite creva. Jedan od načina je napitak od psilijum ljuspica i vode. Psilijum su ljuske iz semena indijske bokvice. Sadrže dijetalna vlakna koja poboljšavaju probavu i odličan su laksativ. Pored toga, ove ljuspice smanjuju apetit, jer dobro upijaju tečnost i povećavaju svoju zapreminu u stomaku pa brzo daju osećaj sitosti.

Utvrđeno je da psilijum ima dobro dejstvo ako se uzme bar 20 minuta pre obroka, jer na taj način pomaže u kontroli količine hrane unete u organizam, odnosno manje ćete pojesti.

Da napravite napitak, jednu kašičicu ljuspica psilijuma stavite u malo vode, čaja ili jogurta i odmah pojedite. Posle toga popijte čašu vode i povećajte unos tečnosti tokom dana. Ovaj napitak je efikasan i u ublažavanju hemoroida.

06:27

Kristini su se izvrnula creva, uhvatila je gangrena: Kristijan mislio da će mu devojka UMRETI NAKON POBAČAJA

(Espreso/najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.