DANAŠNJE DOMAĆICE SU MALO UNAPREDILE PRIPREMU ŽUTOG KOLAČA SA VIŠNJAMA: Evo u čemu je GLAVNA RAZLIKA od STARINSKOG
Kolač sa višnjama, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

RECEPT

DANAŠNJE DOMAĆICE SU MALO UNAPREDILE PRIPREMU ŽUTOG KOLAČA SA VIŠNJAMA: Evo u čemu je GLAVNA RAZLIKA od STARINSKOG

Napravite žuti kolač koji ste obožavali u detnjstvu na malo drugačiji način. Top kombinacija mekanog testa, kiselog voća i čizekejk fila

Objavljeno:

Na starinskom žutom kolaču sa višnjama smo odrasli i ne postoji lepša poslastica od ove. Mekano testo, kao i kiselo voće ovaj savršen kolač čine najboljim. Iskusne domaćice su podelile i trik za kolač sa višnjama koji će vam pomoći da voće ostane na površini testa. Ako volite ovu poslasticu, predlažemo vam da isprobate i moderniju verziju ovog kolača, koja će sve oduševiti jednostavnom pripremom i odličnim ukusom, a tajna je u čizkejk filu.

Sastojci:

Za testo:

5 jaja

150 g šećera

Kolač sa višnjama
Kolač sa višnjamafoto: Printscreen/youtube/jelajelena1

prstohvat soli

160 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

Za džem od višanja:

800 g višanja

100 g šećera

25 g kukuruznog skroba

100 ml vode

Za kremu:

600 g krem sira

500 slatke pavlake

100 g šećera

Za žele:

400 g višanja

300 ml vode

50 g želatina

Spremanje kolača sa višnjama
Spremanje kolača sa višnjamafoto: Printscreen/youtube/jelajelena1

Recept za kolač sa višanjama:

Penasto umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u aja i sve lepo sjedinite. Sipajte dobijenu smesu za kolač u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Višnje pomešajte sa šećerom i kuvajte dok tečnost ne provrni, pa dodajte vodu u kojoj ste razmutili skrob.

Nastavite da kuvate višnje dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Umutite krem sir sa slatkom pavlakom i šećerom. Koru isecite na 3 jednaka dela, pa jednu stavite u kalup i premažite filom od višanja, a onda i čizkejk filom, pa stavite drugu koru. Opet premažite višnjama, pa čizkejk filom i na kraju stavite treću koru koju ćete premazati samo čizkejk filom.

Ostavite da odstoji u frižideru nekih sat vremena. U šerpi pomešajte višnje i vodu, pa kuvajte dok voda ne krene da vri. Zatim procedite, pa u vodu dodajte želatin i promešajte. Vratite višnje i promešajte. Sipajte preko fila i ostavite kolač 4 sata u frižideru.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.