STARE DOMAĆICE SAMO OVAKO PRAVE ZAPRŠKU ZA SELJAČKU SARMU: Najukusnija i sočna - recept direktno sa sela
Sarma u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Uvek Ukusno

ne postoji ukusnija

STARE DOMAĆICE SAMO OVAKO PRAVE ZAPRŠKU ZA SELJAČKU SARMU: Najukusnija i sočna - recept direktno sa sela

Stare domaćice prave najukusniji i sočnu zapršku za seljačku sarmu po receptu koji dolazi direktno sa sela

Objavljeno: 18:06h

Tradicionalna jela su nam omiljena i s njima nijedno ne može da se poredi ni po čemu.

Kada pomislimo na spremanje kuvanog kiselog kupusa odmah se setimo da naše majke i bake to prave na najukusniji način i da njihovu pripremu nijedna druga ne može da zameni.

Ono što nam je svima omiljeno jeste sarma koja je kraljica srpske kuhinje.

Svako je sprema na svoj način, a sada ćete videti kako se sprema seljačka sarma kakvu ljudi sa sela samo znaju da naprave.

Crni luk u šerpi
Crni luk u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Uvek Ukusno

Ovo su sastojci za recept po kojem se pravi seljačka sarma:

Paradajz iz flaše ili tomato oko 300 ml

Veća glavica kiselog kupusa

Lovorov list

Dimljena slaninica

6 čena belog luka

Mleveno meso u šerpi
Mleveno meso u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Uvek Ukusno

1kg mlevenog mešanog mesa (junetina/svinjetina)

3 glavice crnog luka

Meso po želji (od vrata, rebarca)

So i biber

Domaća mast

Suva začinska paprika

Pirinač i začini u mlevenom mesu
Pirinač i začini u mlevenom mesufoto: Printscreen/Youtube/ Uvek Ukusno

Čaša pirinča

Sada ide priprema:

Upržiti crni i beli luk, a zatim dodati mleveno meso.

Dodati začine i so po ukusu. Kada se sve lepo uprži dodati opran pirinač, pa uzeti kupus i zavijati sarmu.

Suvo meso i lovorov list u šerpi
Suvo meso i lovorov list u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Uvek Ukusno

Sa svakog lista skinuti koren da bi se lakše zavijale. Kada zavijete, slažite ih u dublju šerpu gde ste na dno namazali mast. Ređajte sarme i suvo meso, dodajte lovorov list po želji.

Kuvanje sarme u šerpi
Kuvanje sarme u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Uvek Ukusno

Nalijte paradajzom, pa dodajte i vodu da sarma ogrezne. Kuvajte oko 2 sata obavezno na laganoj vatri. Na kraju možete upržiti na masti kašiku brašna i alevu papriku i pred kraj kuvanja, dok još lagano krčka naliti zapršku. Dobićete odličan preliv za sarmu.

(Espreso/Svetplus.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.