EVO KADA ĆE SVE MERKUR BITI RETROGRADAN 2024. : Ovo su ključni datumi u godini VATRENE TRANSFORMACIJE
Ilustracija, Foto: Battista Agnese / Bridgeman Images / Profimedia

MORATE ZNATI

EVO KADA ĆE SVE MERKUR BITI RETROGRADAN 2024. : Ovo su ključni datumi u godini VATRENE TRANSFORMACIJE

Evo kada će merkur biti retrogradan u narednoj godini

Objavljeno:

Svaki retrogradni Merkur donosi svoje osobenosti, a 2024. godina je posebno zanimljiva jer će sva tri retrogradna perioda biti u vatrenim zodijačkim znacima

U astrološkom svetu, retki su fenomeni koji privlače toliku pažnju kao retrogradni Merkur.

Tokom 2024. godine, ova planeta će tri puta usporiti svoj ritam i prividno se kretati unazad, što će doneti posebne izazove i prilike za sve nas.

Svaki retrogradni period Merkura donosi svoje osobenosti, a 2024. godina je posebno zanimljiva jer će sva tri retrogradna perioda biti u vatrenim zodijačkim znacima: Ovanu, Lavu i Strelcu.

Pojava retrogradnosti

Za one koji nisu upućeni, retrogradnost planete je optička iluzija gde se čini kao da se planeta kreće unazad sa naše tačke gledišta na Zemlji.

Ovaj fenomen se dešava kada Merkur, zbog svoje blizine Suncu, prolazi pored naše matične zvezde. Kada se ovo desi, Merkur doživljava svojevrsno "pročišćavanje i preuređivanje", što se astrološki manifestuje kroz period refleksije i introspekcije.

Horoskop
foto: Peachaya Tanomsup / Panthermedia / Profimedia

Uticaj na vatrene znake

Vatrene znake Zodijaka - Ovan, Lav i Strelac - očekuje godina puna izazova i rasta.

Oni će biti inspirisani da istraže nove vidike svoje ličnosti, da budu hrabriji u svojim odlukama i da obnove svoju kreativnost. Dok će se promene događati brže nego što su navikli, ključ će biti pronaći ravnotežu između akcije i refleksije.

Izazovi i prilike za ostale znake Zodijaka

Dok će zemljani znaci, poput Bika, Device i Jarca, biti izazvani da pronađu vreme za odmor, introspekciju i samoproučavanje, vazdušni znaci kao što su Blizanci, Vaga i Vodolija mogli bi se naći u prilici da otvore svoje umove za inovativne ideje i nove perspektive. Vodeni znaci - Rak, Škorpija i Ribe - biće izazvani da pronađu ravnotežu između svojih emocija i spoljnog sveta, te da izbegnu impulsivne reakcije.

Bitni datumi za 2024. godinu:

  1. Treba napomenuti da će se retrogradnost Merkura odvijati:
  2. U znaku Ovna od 1. do 25. aprila,
  3. Počevši u znaku Device, a zatim prelazeći u Lava od 4. do 28. avgusta,
  4. I konačno, u znaku Strelca od 25. novembra do 15. decembra.

Svaki od ovih perioda donosi svoje specifične izazove i prilike za introspekciju, rast i razvoj. Preporučuje se da se tokom ovih perioda bude svestan svojih komunikacijskih veština, da se izbegavaju impulsivne odluke i da se posveti više vremena refleksiji i samoanalizi.

I dok će 2024. godina biti puna izazova zahvaljujući retrogradnom Merkuru, to takođe znači da će biti puna prilika za lični rast, dublje razumevanje sebe i transformaciju. Ključ je u svesti i spremnosti da se suočimo sa izazovima koje nam retrogradni Merkur donosi.

Bonus video: Natalna karta Vladimira Putina

02:59

PUTIN IMA JAKO 12. POLJE, ZELENSKOM SE NE PIŠE DOBRO: Astrolog otkrio šta horoskop kaže za zaraćene strane! SEDMI MART JE BITAN

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.