OVU HRANU KARDIOLOZI NAJSTROŽIJE ZABRANJUJU: KRVNI SUDOVI i HOLESTEROL "PLAČU" OD NJE, ni u ludilu je NE JEDU
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Vrata zdravlja

paŽnja

OVU HRANU KARDIOLOZI NAJSTROŽIJE ZABRANJUJU: KRVNI SUDOVI i HOLESTEROL "PLAČU" OD NJE, ni u ludilu je NE JEDU

Ova primamljiva kombinacija, koja se nalazi na svakoj polici supermarketa, i brz način života često ostavlja malo prostora za zdravo kuvanje

Objavljeno:

Ono što vam je na tanjiru može pomoći u održavanju srčanog kapaciteta. Zdrava hrana sadrži hranljive materije, za koje se pokazalo da imaju koristi za kardiovaskularni sistem ili smanjuju rizik od razvoja srčanih bolesti, niži nivo "lošeg" LDL holesterola i triglicerida u krvi, smanjenje krvnog pritiska, kontrolu težine i poboljšanje osetljivosti na insulin. Isto tako, nezdrava hrana loše utiče na holesterol i kardiovaskularni sistem, i može dovesti do začepljenja krvnih sudova.

Prerađena hrana pomaže da se premosti jaz između gladi i nedostatka vremena, a istovremeno ima prijatan ukus. Ova primamljiva kombinacija, koja se nalazi na svakoj polici supermarketa, i brz način života često ostavlja malo prostora za zdravo kuvanje. Ali, kada jednom o stavimo zdravlje kao prioritet, shvatićemo koliko "brza hrana" ima loš uticaj na naše zdravlje.

Kobasice i slanina

Bez obzira da li pržite slaninu ili kobasice, prerađeno meso je vrlo nezdravo. Osim prijatnog ukusa, ova hrana je takođe prepuna praznih kalorija, zasićenih masti, soli i aditiva poput nitrata. Zabrinjavajuće je što su svi ovi sastojci recept za srčane probleme.

Čips

Konzumacija velike količine soli najveći je uzrok visokog krvnog pritiska, koji može postaviti temelje za ozbiljne zdravstvene probleme poput srčanih bolesti. Zbog toga doktori preporučuju da izbegavate male kesice slanih, hrskavih i prerađenih ugljenih hidrata, koje možete naći na svakom kiosku.

Slatkiši

Previše šećera može doprineti povećanju telesne težine i dovesti do problema sa gojaznošću, što može povećati rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa tipa 2.

Previše proteina

Koliko god da je nizak unos proteina loš, toliko i prekomeran unos može biti štetan po naše zdravlje i može dovesti do aritmija. Pogotovo treba izbegavati proteinske čokoladice, koji sadrže veštačke zaslađivače i pod maskom "zdrave" hrane često izgledaju vrlo zdravo, a zapravo to nisu. ​

Energetska pića

Kombinacija šećera i kofeina u energetskim pićima može dovesti do visokog krvnog pritiska ili aritmija. Dobra vest je da kofein iz čaja ili kafe, u umerenim količinama, može biti prilično zdrav.

01:26

VISOK HOLESTEROL NASTAJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Kardiolog: Postoje ljudi koji su naizgled zdravi, a nose rizik od INFARKTA MIOKARDA!

(Espreso/srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.