DOKTORKA OTKRILA U KOM POLOŽAJU SE MOMENTALNO PRAZNE CREVA: Pokazala je na WC ŠOLJI, nijedno PIĆE ne radi BOLJE
Wc, Foto: Profimedia

paŽnja

DOKTORKA OTKRILA U KOM POLOŽAJU SE MOMENTALNO PRAZNE CREVA: Pokazala je na WC ŠOLJI, nijedno PIĆE ne radi BOLJE

Dr Daria Sadovska je pokazala kako treba podići nogu dok sedite na WC šolji, a zatim i kako da okrenete telo - prema istoj strani kao koleno

Objavljeno:

Ako mislite da se isprobali sve trikove koji vam mogu pomoći sa problemom "zatvora" a i dalje se patite, vreme je da isprobate ovo!

Dr Daria Sadovska je pokazala kako treba podići nogu dok sedite na WC šolji, a zatim i kako da okrenete telo - prema istoj strani kao koleno.

- Zatvor je već sam po sebi problem, a ako vršite nuždu na pogrešan način, to može dovesti do hemoroida, problema sa mokrenjem, pa i povećava rizik od raka debelog creva - rekla je ona.

- Ovaj trik deluje kao vrsta samo-masaže, te pomaže fekalijama da brže i lakše izađu. Osim sedenja u ovom položaju, trebali bi povećati unos vlakana, piti dovoljno tečnosti i izbegavati alkohol i kafu - dodala je.

Dr
foto: Prinstcreen/tiktok

Njen video je do sada prikupio skoro dva miliona lajkova, i preko 40.000 komentara!

- Upravo sam uspela, blagoslovena budi - glasio je jedan komentar.

- Šaljem ovo svom tati, kako bi mogao stići na posao na vreme - dodao je drugi.

- O da, izgleda da ću postati gimnastičarka u WC-u - napisala je jedna žena.

Unos dovoljno vode i tečnosti omekšaće stolicu i olakšati pražnjenje creva, dok alkohol može povećati probleme.

Uz održavanje zdrave i uravnotežene ishrane, preporučuje se konzumiranje voća koje sadrži sorbitol (jabuke, kajsije, grožđe, grožđice, maline, jagode), kao i postepeno povećanje unosa vlakana u ishrani. Ishrana bogata vlaknima uključuje mahunarke, integralne žitarice, povrće, voće, ražene krekeri, orašaste plodove i semenke.

Neki od dodatnih saveta uključuju davanje dovoljno vremena za obavljanje nužde i izbegavanje odlaganja odlaska u WC kada osetite potrebu za pražnjenjem creva.

00:16

ALEKSIJA SMRŠALA 48 KG ZA 14 MESECI, A BORBA JE BILA PRETEŠKA: Nisam mogla sam ni u WC, plakala sam i počela TRANSFORMACIJU! VIDEO

(Espreso/republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.