DA BI VAM SOBNO CVEĆE RASLO KAO LUDO PORED ZALIVANJA MORATE URADITI I OVO: Stavite 1 SASTOJAK u zemlju i ZASIJAĆE
Biljke, Foto: Printscreen/Youtube/Kruna VD

sjajno

DA BI VAM SOBNO CVEĆE RASLO KAO LUDO PORED ZALIVANJA MORATE URADITI I OVO: Stavite 1 SASTOJAK u zemlju i ZASIJAĆE

Kozmetički tretman bananom ili nemasnim mlekom očistićete i ubrzati rast lišća vaše omiljene biljke. Za zalivanje u vodu dodaje malo mineralne vode, talog kafe ili čaj i imaćete bujnu i zdravu vegetaciju u svom stanu

Objavljeno:

Održavanje sobnog bilja bez cvetova ne zahteva previše vremena. Povremeno zalivanje ili orošavanje, dodavanje prihrane jednom mesečno, kao i redovno uklanjanje prašine sa zdravih listova i skidanje uvelih listova obezbediće da biljke izgledaju bujno i raskošno. Preduslov je, naravno, da svaka sobna biljka dobije odgovarajuću poziciju u domu, jer neke traže veću, a neke manju količinu direktne svetlosti.

Međutim, listovi sobnih biljaka mogu se zaprljati i pokupiti prašinu. Iz tog razloga je dobro koristiti pivo za listove kućnih biljaka. No, kako se koristi pivo za listove?

Sobna biljka
Sobna biljkafoto: Printscreen YoouTube/seraphlight1

Kako biste očistili listove cveća pivom, prvenstveno umočite sunđer u pivo, dobro ocedite i prebrišite njim listove. Hmelj je koristan za biljke i daje im snagu. Pivo će lišću biljke dati prirodan sjaj. Nemojte koristiti previše piva jer bi to moglo privući insekte na biljku.

Pivo je izvrsna alternativa komercijalnim proizvodima. Neki od komercijalnih sjajila za biljke koriste kemikalije koje su loše za biljku. Stoga je bolje koristiti pivo ili vodu kako biste očistili lišće biljke. To su prirodni proizvodi za sjaj lišća koji ne sadrže štetne kemikalije. Oni su takođe mnogo jeftiniji i lakše dostupni.

Još jedna namirnica iz kuhinje može da bude od koristi za neobično lepe listove sobnog bilja je majonez. Ukoliko planirate da majonezom premažete listove vaših zelenih sobnih lepotica, ostavite da majonez odstoji na sobnoj temperaturi oko pola sata. Tad ga nanesite na pamučnu krpu, pa lagano pređite preko listova. Pre toga, obavezno sa listova uklonite prašinu, jer ako to ne uradite biljke neće moći dobro da apsorbuju sunčevu svetlost, pa će se smanjiti nivo hlorofila koji je važan da bi biljka bila zdrava.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.