OVO SU PROVERENI ZNAKOVI DA STE NA GRANICI ALKOHOLIZMA: Evo kada je vreme da se ZABRINETE, sa tim NEMA IGRANJA
Alkoholizam, Foto: Filip Plavčić

pažnja

OVO SU PROVERENI ZNAKOVI DA STE NA GRANICI ALKOHOLIZMA: Evo kada je vreme da se ZABRINETE, sa tim NEMA IGRANJA

Postoji šest osnovnih znakova koji otkrivaju graničnog alkoholičara

Objavljeno:

Alkohol je tu, među nama, vekovima je prisutan i verovatno će i biti, nema šanse da ga iko zabrani, a dok bude alkohola, biće i rizika od alkoholizma sa svim problemima koje stvara. Ta čuvena ‘da popijemo po jednu’ može da se desi i u detinjstvu, odraslom dobu ili u nekoj karakterističnoj situaciji, i ne mora da znači ništa, a može i da dovede do ozbiljne bolesti zavisnosti.

Gde je granica

Niko se ne kreće alkoholizmu zato što odluči da bude alkoholičar, već se radi o dugotrajnom procesu koji ima svoje specifične naznake. Jedno je uživati u piću, a drugo preterivati i mnogi ne znaju gde je granica kada je u pitanju problematično konzumiranje. Štetno pijenje može da uključuje par pića svaki dan ili preterivanje određenih dana u nedelji.

Ispijanje piva
Ispijanje pivafoto: Profimedia

– Ako je osoba granični alkoholičar, postoji šest znakova na koje treba pripaziti – rekao je doktor Dejv Nikols za Express. Šest znakova koji razotkrivaju graničnog alkoholičara:

– pijete svaki dan a da toga niste svesni – često pijete – družite se samo ako je uključeno piće – često pijete tokom dana – smatrate da je iritantno kada drugi ne piju – pijete više od preporučenog

Šta kaže SZO

Svetska zdravstvena organizacija zavisnost od alkohola definiše kao svakodnevnu upotreba više od tri alkoholna pića za muškarce i dva za žene. Sve preko toga bi trebalo da bude signal da je neko u problemu, ili da je na dobrom putu da ga stvori.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.