NAJMEKŠE KROFNE KAKVE SAMO NAŠE BAKE PRAVE: Testo vazdušasto i naredni dan - recept samo one znaju napamet
Naj, Foto: Printscreen/Youtube/ Macho Recipes

ovo ne može da se opiše

NAJMEKŠE KROFNE KAKVE SAMO NAŠE BAKE PRAVE: Testo vazdušasto i naredni dan - recept samo one znaju napamet

Najmekše krofne kakve samo naše bake prave, testo je vazdušasto, a recept samo one znaju napamet

Objavljeno:

Jesen nam je donela hladno vreme, a isto tako i duže zadržavanje u kuhinji, što mnogim ženama ne smeta.

Jedva smo dočekali da spremamo starinski prebanac, sarmu, podvarak, pileći paprikaš...

Sva kuvana jela koja su malo "teža" i koja leti izbegavamo zbog velikih vrućina.

Osim tih specijaliteta, miris koji nas vraća u detinjstvo jeste miris krofni.

Sada su ispred vas one najmekše krofne kakve samo bake znaju da spreme.

Testo za krofne
Testo za krofnefoto: Printscreen/Youtube/ Macho Recipes

Ovi sastojci su vam potrebni za recept:

2 g soli

120 ml toplog mleka

40 g šećera

1 jaje

Testo za krofne
Testo za krofnefoto: Printscreen/Youtube/ Macho Recipes

280 g brašna

40 g putera

7 g suvog kvasca

Za punjenje vam treba:

100 g maslaca

Smesa za punjenje krofni
Smesa za punjenje krofnifoto: Printscreen/Youtube/ Macho Recipes

500 ml mleka

1 kašika ekstrakta vanile

5 žumanaca (oko 75g)

25 g kukuruznog skroba

100 g šećera

25 g brašna

Ovo je priprema:

U posudu dodajte toplo mleko, jaje, otopljen puter i suvi kvasac, pa promešajte dobro. U drugu činiju ubacite brašno, šećer i so i dobro promešajte suve sastojke, pa u njih ubacite smesu sa jajetom i kvascem.

Zamesite testo špatulom u posudi, pa ga prebacite na radnu površinu. Premesite rukom, ali nemojte dodavati brašno, možete malo pouljiti ruke ukoliko je testo suviše lepljivo.

Prženje krofni
Prženje krofnifoto: Printscreen/Youtube/ Macho Recipes

Stavite testo za krofne u činiju premazanu uljem, premaži potom i testo, pa prekrijte prozirnom folijom i ostavite da ostoji 1 sat. Izvadite testo ponovo na radnu površinu, pospite manjom količinom brašna, ponovo premesite u duži valjak, pa podelite na 8-9 delova.

Svaki deo testa premesite u manje kugle, pa ih pokrijte i ostavite da odstoje 15 minuta. Rukama razvucite i stanjite kugle testa, pa ih ponovo preoblikujte u kuglu. Poređajte po plehu testo za krofne obloženim pek papirom, pa prekrijte i ostavite da odstoje 40 minuta.

U šerpu dodajte mleko, pa uključite ringu na srednju temperaturu. U drugu posudu pomešajte jaja i šečer, pa umutite žicom. Dodajte prosejano brašno i prosejan kukuruzni skrob, pa dobro promešajte.

Krofne u ulju
Krofne u uljufoto: Printscreen/Youtube/ Macho Recipes

Ubacite i ekstrakt vanile, promešajte, pa postepeno dodajte zagrejano mleko, mešajući neprekidno. Potom smesu za krem uspite u šerpu, pa kuvajte nekoliko minuta na srednjoj temperaturi uz mešanje dok se ne zgusne.

Smesu za mlečni krem stavite u činiju, pa dodajte puter i promešajte. Ostavite da se krem ohladi prekriven prozirnom folijom u frižideru (oko 30 minuta).

Krofne pržite u dubokom ulju sa obe strane dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Vadite šupljikavom lopaticom krofne, pa ih uvaljajte u šećer.

Napravite rupu u svakoj krofni pomoću štapića.

Mlečni krem stavite u špric za kolače, pa napunite krofne preko rupice. Preporučujemo i krofne iz rerne sa cimetom i šećerom.

Bonus video:

00:48

JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.