EVO ŠTA SE DEŠAVA SA VAŠIM TELOM AKO SPAVAE SA UKLJUČENIM GREJANJEM TOKOM NOĆI: Stručnjaci detaljno objasnili sve
Spavanje, Foto: Profimedia

pažnja

EVO ŠTA SE DEŠAVA SA VAŠIM TELOM AKO SPAVAE SA UKLJUČENIM GREJANJEM TOKOM NOĆI: Stručnjaci detaljno objasnili sve

Problem predstavljaju i prevelike razlike između zagrejanih prostora i spoljašnje temperature

Objavljeno:

Čim temperature padnu na oko nule, sve što želimo je da upalimo grejanje da ostane toplo, „uguramo” ispod pokrivača i tako ostanemo dok se ne vrate prolećne temperature. Međutim, koliko god ovaj scenario zvučao prijatno, zagrejane prostoriuje mogu imati negativne posledice na kožu, posebno ako spavamo u sobi sa uključenim grejanjem, piše Glamour.

Naime, prema mišljenju stručnjaka, centralno grejanje je jedan od najvećih faktora koji doprinosi isušivanju kože tokom zimskih meseci.

Spavanje
Spavanjefoto: Profimedia

– Naše navike se menjaju sa godišnjim dobima, što izaziva promene na koži. Uz manje vežbanja ili nezdravu ishranu, izloženi smo i zagrejanim prostorima, a samo zagrevanje može isušiti kožu. Što je napolju hladnije, situacija je gora, smatraju stručnjaci.

Zagrevanje smanjuje nivo vlage u vazduhu, što dovodi do toga da koža postane suva i zategnuta. Ovo je posebno problematično kada se vaša koža već bori sa uslovima kao što su psorijaza ili ekcem. Znaci da je koža previše suva su kada je previše gruba na dodir, koža se ljušti ili ljušti.

Problem predstavljaju i prevelike razlike između zagrejanih prostora i spoljašnje temperature. Kako objašnjavaju stručnjaci Glamour-a, zbog prevelike razlike dolazi do širenja krvnih sudova, što može pogoršati postojeća stanja poput crvenila i akni. Da bi se tegobe umanjile, stručnjaci preporučuju isključivanje ili smanjenje grejanja tokom noći, jer će se time ublažiti suvoća kože.

Spavanje
Spavanjefoto: Profimedia

Takođe, dobra je ideja da koristite ovlaživač, posebno tokom zime kada je vazduh izuzetno suv. Pomaže u regulisanju nivoa vlažnosti u vazduhu. Koži možete pomoći i tako što ćete izbegavati izlaganje veoma toploj ili veoma hladnoj vodi – tuširanje neka bude kraće i u mlakoj vodi, dok kupanje može da bude u malo toplijoj vodi, kako biste se opustili, a kožu možete i hraniti sa hranljiva ulja za kupanje.

Na kraju, ne zaboravite kreme za lice i telo – veoma guste kreme su odličan izbor tokom zime. Neki ih izbegavaju jer ostavljaju mastan trag i zato što se teže upijaju, ali su dobar izbor jer pomažu u hrani i hidrataciji kože.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.