OVAJ ROLAT JE NAJVEĆI FAVORIT MEĐU SLAVSKIM PREDJELIMA, PRVI ODE SA OVALA: Niste svesni koliko je LAKO PRIPREMA
Rolat, Foto: Printscreen Youtube

recept

OVAJ ROLAT JE NAJVEĆI FAVORIT MEĐU SLAVSKIM PREDJELIMA, PRVI ODE SA OVALA: Niste svesni koliko je LAKO PRIPREMA

Slani rolat sa šargarepom, jajima i mirođijom odlično je predjelo na slavskoj trpezi za Aranđelovdan, a odlično ide uz pečenje i drugo meso

Objavljeno:

Ovogodišnja sezona slava je počela, a za nekoliko dana veliki deo domaćistava proslaviće Aranđelovdan. Ako razmišljate koji bi slani rolati mogli da se nađu kao predjelo na vašoj trpezi, mi imamo sjajnu ideju. Bogatog je ukusa, a podloga se pravi od šargarepe i kisele pavlake.

U nadev za slani rolat idu kuvana jaja i seckana mirođija. Mirođija daje poseban šmek, a uz nju ide i mladi crni luk. Ovaj recept za slani rolat spoj je omiljenih ukusa i aromatičnih začina.

Rolati
Rolatifoto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci:

Za podlogu:

6 jajeta

1 kašičica soli

100 g kisele pavlake

120 g izrendane šargarepe

Za punjenje:

5 kuvanih jaja

200 g sira tvrdog sira

2 čena belog luka

1 šargarepa

1/2 kašičice soli

biber po ukusu

50-60 g majoneza

10 g mirođije

20 g mladog crnog luka

Recept za slani rolat sa šargarepom, jajima i mirođijom:

Spremanje rolata
Spremanje rolatafoto: Printscreen Youtube

Umutite jaja i so, pa dodajte kiselu pavlaku. umutite, pa dodajte izrendanu šargarepu. Smesu rasporedite po pravouganom plehu obloženim pek papirom, pa podlogu za slani rolat pecite na 180°C oko 12-13 minuta. Isecite ivice ali ih ne bacajte, pa ostavite da se podloga ohladi potpuno.

Izrendajte tvrdi sir, pa u njega izrendajte beli luk. U sir i beli luk ubacite izrendana kuvana jaja, a potom i so. Dodajte izrendanu šargarepu i sve sjedinite. Iseckajte ivice koje ste odvojili pa i njih ubacite u smesu sa šargarepom. Dodajte biber po ukusu, pa majonez i dobro promešajte. Isekcajte mirođiju i mladi crni luk.

Kada se kora ohladi, rasporedite ravnomerno punjenje za slani rolat, pa pospite iseckanom mirođijom i mladim crnim lukom. Polako ga urolajte uz pomoć pek papira, pa ostavite slanirolat zajedno sa njim u frižideru na sat vremena. Secite slanirolat i služite. Preporučujemo i slani rolat sa šunkom i krem sirom.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.