OVAKO JE GOVORIO JOVAN MARIĆ O INTIMNIM ODNOSIMA: Evo šta je najčešći FETIŠ kod SRBA i šta on tačno predstavlja
Jovan Marić, Foto: Kurir televizija

SAZNAJTE

OVAKO JE GOVORIO JOVAN MARIĆ O INTIMNIM ODNOSIMA: Evo šta je najčešći FETIŠ kod SRBA i šta on tačno predstavlja

Psihijatar je rekao o fetišizmu nešto što se mnogima neće dopasti

Objavljeno: 11:17h

Poznati srpski psihijatar koji je dosta istraživao na polju seksologije, prof. dr Jovan Marić, nedavno je izjavio da su stopala jedan od najčešćih fetiša u Srbiji, kao i da su Srpkinje nekada "u tašni nosile prezervative, a danas nose lisice".

Gostujući u emisiji "150 minuta", on je objasnio nekoliko detalja o ovom fetišu i zašto je baš taj deo tela nekima fiksacija.

"Stopalo je falusoidni oblik, liči na muške genitalije, tako da je stopalo oduvek imalo tu simboliku. Kada je reč o stopalu, važno je znati, kad hodamo bosi po pesku, travi, šljunku, odozdo imamo stimuluse nekih tačaka koji kad smo bosi drugačiji su nego kad nosimo cipele. To su te akupunkture ili akupresurne tačke, pritiskom na te tačke se može dovesti telo u neko dobro stanje, u balans".

Seks
foto: Profimedia

"Fetišizam je redak poremećaj seksualiteta, to se smatra da su to, kod muškaraca mnogo više nego kod žena, cipela sa štiklom, ili nešto što asocira na ženske atribute, na dupli peščani sat, na taj oblik tela, tako nešto se smatra da su fetiši kod muškaraca. Neki muškarci imaju fetiš da gledaju tako nešto, pa onda masturbiraju. Suština fetiša je u masturbaciji, dakle fetiš se koristi da asocira na neku privlačnu devojku, ženu i masturbira na nju".

Dr Marić pojasnio je i koji to ljudi imaju fetiše – opet, mnogima se neće dopasti.

"Smatra se da se fetišizmu priklanjaju osobe koje su nezadovoljne aktuelnim seksualnim životom. Dakle, ako vi sa parnterkom zadovoljavate sve svoje seksualne fantazije, najrazličitije fantazije, to je suština. Suština nije da kažete ja imam odnose 3-4 puta nedeljno, ne, suština urednog seksualnog života je da zadovoljavam većinu svojih seksualnih fantazija", zaključio je on.

BONUS VIDEO

04:02

DUBOKA SAM U SVAKOM SMISLU! Jovana Jeremić otkrila kakva je u krevetu: SEKS PREZIRE? A EVO ŠTA JE NAJVIŠE PALI

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.