KUVAR OTKRIO KAKO DA SRPSKA SARMA BUDE NAJUKUSNIJA: Ne sprema je bez 1 vrste mesa - caka profesionalca (RECEPT)
Srpska sarma u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

za slavu nema bolje

KUVAR OTKRIO KAKO DA SRPSKA SARMA BUDE NAJUKUSNIJA: Ne sprema je bez 1 vrste mesa - caka profesionalca (RECEPT)

Kuvar otkrio da je srpska sarma najukusnija zbog sveže slaninice, a tu caku zna samo profesionalac

Objavljeno:

Slave su već polako počele, a bliže nam se i praznici, pa svakoj ženi znači da ima što više specijaliteta na umu za svečanu trpezu.

Slava ne može da se zamisli bez najukusnije mimoza salate, ruske, predjela, supe, pa tako ni našeg glavnoj jela - sarme.

Svaka domaćica je sprema na svoj način, a sada ćete videti kako jedan kuvar sprema pravu najukusniju srpsku sarmu.

Nijedna druga ne može da se poredi sa njom, a u to ćete se i sami uveriti.

Sastojci za srpsku sarmu
Sastojci za srpsku sarmufoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Ovo su sastojci za njegov recept:

Lovorov list

Veća glavica kiselog kupusa

5,6 čena belog luka

1kg mlevenog mešanog mesa (junetina/svinjetina)

Dinstanje crnog i belog luka
Dinstanje crnog i belog lukafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

2-3 glavice crnog luka

Dimljena slaninica

So i biber

Dinstanje mlevenog mesa
Dinstanje mlevenog mesa foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Sveža slaninica

Suva začinska paprika

Meso po želji (od vrata, rebarca, ko šta voli)

Začini u mlevenom mesu
Začini u mlevenom mesufoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Čaša pirinča

Domaća mast

Srpska sarma sa slaninom u šerpi
Srpska sarma sa slaninom u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Sada sledi priprema:

Upržite crni i beli luk, pa dodajte meso. Kada se sve lepo uprži dodajte opran pirinač, a onda uzmite kupus i savijajte sarmu.

Kuvanje srpske sarme
Kuvanje srpske sarmefoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Svakom listu skinite koren da biste lakše mogli da ga savijete. Zatim, kada savijete sarme, slažite ih u dublju šerpu u koju ćete stavljati i suvo meso, lovorov list i beli luk.

Kuvajte oko 2 sata na laganoj vatri.

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.