IZAZOV 30 DANA 5 KG MANJE: Da li je moguće izgubiti težinu bez rizika po zdravlje?
Ilustracija, Foto: Jerome Lobijin / Alamy / Alamy / Profimedia

online prodaja

IZAZOV 30 DANA 5 KG MANJE: Da li je moguće izgubiti težinu bez rizika po zdravlje?

Promene u ishrani i navikama života mogu vam pomoći da izgubite kilograme, ali gubitak od 5 kilograma u mesec dana možda nije realan cilj za sve.

Objavljeno:

Povećanje nivoa fizičke aktivnosti i modifikacije ishrane su važni načini sigurnog i efikasnog upravljanja težinom. Međutim, brzo mršavljenje može biti rizično, pa je najbolje fokusirati se na dugoročne ciljeve. Objašnjavamo kako određene promene mogu pomoći da postignete te ciljeve.

Probajte kardio trening za mršavljenje

Aerobne vežbe - poznate i kao kardio - su vrsta fizičke aktivnosti koja povećava srčani ritam kako bi se sagorelo više kalorija i ojačalo srce i pluća.

Smanjite unos rafinisanih ugljenih hidrata

Smanjenje unosa hranljivo siromašnih, rafinisanih ugljenih hidrata može poboljšati kvalitet vaše ishrane i dalje doprineti mršavljenju.

Birajte mudrije svoje napitke

Izbor zdravijih napitaka bez dodatog šećera takođe može pomoći u mršavljenju.

Jedite sporije

Usporavanje i fokusiranje na uživanje u hrani uz slušanje signala tela je efikasna strategija za smanjenje unosa hrane i povećanje osećaja sitosti.

Dodajte vlakna u ishranu

Vlakna su hranljivi sastojak koji se nesvareno kreće kroz telo, pomaže u stabilizaciji šećera u krvi, usporavanju pražnjenja želuca i održavanju osećaja sitosti duže. Stručnjaci su povezali hranu bogatu vlaknima sa gubitkom težine.

Jedite proteinski doručak

Povećanje unosa proteina može vam pomoći da izgubite težinu. Započinjanje dana zdravim doručkom sa visokim sadržajem proteina, na primer, može vas ostaviti zadovoljnim i smanjiti iskušenje da grickate sredinom jutra.

Spavajte dovoljno svake noći

Nedostatak sna može poremetiti vašu metaboličku i hormonsku ravnotežu. Recenzija iz 2022. godine je zaključila da bi uspostavljanje redovnog rasporeda spavanja moglo pomoći u povećanju gubitka težine, kao i opštem zdravlju.

Uključite trening sa tegovima u svoju rutinu

Trening sa tegovima podrazumeva vežbanje protiv neke vrste sile i namenjen je prventstveno za izgradnju mišića i povećanje snage. Možda neće dovesti do brzog gubitka težine, ali može pomoći u poboljšanju građe i sastava tela dok ste na dijeti za mršavljenje.

Ovakvim treningom se:

  1. Poboljšava lipidni profil
  2. Smanjuje gubitak zdrave mišićne mase tokom procesa mršavljenja
  3. Smanjuje količina masti u organizmu

Praktikujte autofagiju (intervalni post)

Tokom autofagije ili intervalnog posta se može smanjiti unos kalorija tako što se smanjuje broj sati u kojima je dozvoljeno da se jede.

Jedite više povrća

Povrće je hrana bogata hranljivim materijama, sadrži vitamine, minerale, antioksidante i vlakna uz mali broj kalorija. Zbog toga se vezuje sa gubitkom težine i smanjenim rizikom od gojaznosti.

Preskočite umake i soseve

Majonez, teriiaki sos, pavlaka, puter, med, dipovi, namazi i drugi prelivi mogu biti izrazito visokokalorični. Na primer, jedna supena kašika (13 grama) majoneza može da sadrži više od 90 kalorija.Eliminisanje ovih dodataka iz ishrane je jednostavan način da smanjite unos kalorija.

Krećite se više u toku dana

Mala modifikacija u vašem dnevnom rasporedu može vam pomoći da sagorite kalorije i ubrzate mršavljenje s minimalnim naporom.

I naravno, ne zaboravite na:

Green fit biljne kapi - potpuno prirodan preparat na bazi ekstrakata krušine, morača, rastavića, breze i đumbira. Kapi pospešuju metabolizam, regulišu probavu i eliminaciju suvišne tečnosti, te na taj način olakšavaju razgradnju masnih naslaga. Green Fit biljne kapi povoljno deluju na smanjenje i održavanje željene telesne težine.

Promo
foto: Promo

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA:

Odmeriti 75 kapi i rastvoriti u 30 ml (rakijska čašica) vode ili čaja. Green Fit biljne kapi piti 2 puta dnevno, ujutru i uveče. Preporučuje se konzumiranje tri bočice u kontinuitetu.

Cena Green Fit biljnih kapi iznosi 1.500 rsd i možete ih naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

Cena paketa 2+1 gratis (2 bočice kupite, treću dobijete gratis) iznosi 3.000 rsd i možete ga naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

* Dostava je moguća samo na teritoriji Republike Srbije.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.