NAJLAKŠA TORTA SA ČOKOLADOM I GRIZOM KOJA SE SPREMA ZA POLA SATA: Neodoljiva i sočna - poslastica koja svima uspeva
Parče čokoladne torte sa grizom na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/One day One recipe

napravite je već danas

NAJLAKŠA TORTA SA ČOKOLADOM I GRIZOM KOJA SE SPREMA ZA POLA SATA: Neodoljiva i sočna - poslastica koja svima uspeva

Najlakša torta sa čokoladom i grizom se sprema za pola sata, neodoljiva i sočna poslastica koja svima uspeva

Objavljeno:

Naše žene kada prave kolače i torte uvek se trude da to bude baš domaćinski.

Zna se da se peku kore, prave jednostavni filovi, ali postoje i jednostavne pripreme, a da ukus ostane isti.

Čokoladne torte su oduvek glavne u našim kućama, jer je čokolada slatkiš koji svi volimo.

Sada je ispred vas malo drugačija, a u pitanju je torta sa čokoladom i grizom.

Šećer i kako u činiji
Šećer i kako u činijifoto: Printscreen/Youtube/One day One recipe

Ovo su potrebni sastojci za recept:

Prvi sloj:

65 g crne čokolade

600 ml mleka

2 kašike ekstrakta vanile

Pomorandža
Pomorandžafoto: Printscreen/Youtube/One day One recipe

100 g pšeničnog griza

50 g šećera

25 g nezaslađenog kakaoa

Pomorandža i šećer u činiji
Pomorandža i šećer u činijifoto: Printscreen/Youtube/One day One recipe

Drugi sloj:

100 ml slatke pavlake

300 ml mleka

50 g pšeničnog griza

35 g skroba

35-40 g šećera

Pravljenje kore za tortu sa čokoladom i grizom
Pravljenje kore za tortu sa čokoladom i grizomfoto: Printscreen/Youtube/One day One recipe

1 pomorandža

Ovako se priprema torta:

Pomorandžu stavite u vodu sa sodom bikarbonom i ostavite da odstoji nekih 15 minuta. Pomešajte griz i kakao i dobro promešajte, zatim dodajte šećer i vanilu.

U šerpu sipajte mleko, pa dodajte smesu sa grizom i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sipajte smesu od griza u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom.

Kora za tortu sa čokoladom i grizom
Kora za tortu sa čokoladom i grizomfoto: Printscreen/Youtube/One day One recipe

Stavite u frižider dok prirpemate drugi fil. Skrob pomešajte sa šećerom i grizom i dobro promešajte.

Sipajte sok od pomorandže i dodajte rendanu koru i sjednite. U šerpu sipajte mleko i dodajte belu smesu sa grizom, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.

Slatku pavlaku umutite, pa dodajte fil i dobro sjedinite mikserom. Stavite preko čokoladnog fila i poravnajte.

Torta sa čokoladom i grizom na tacni
Torta sa čokoladom i grizom na tacnifoto: Printscreen/Youtube/One day One recipe

Pospite rendanom čokoladom i stavite čokoladnu tortu sa grizom u frižider preko noći.

Bonus video:

00:54

KOD SNAJKE SE SIJA KUHINJA, ALI OD ULJA!Snajka priznala da nije vešta u kuhinji, pa napravila haos!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.