OVAKO ĆETE NAVESTI BRAČNOG PARTNERA NA INTIMNI ODNOS: Ako ste danima BEZ AKCIJE U KREVETU, to je vaš JEDINI SPAS
Ilustracija, Foto: Anna Bizo / Alamy / Alamy / Profimedia

MORATE ZNATI

OVAKO ĆETE NAVESTI BRAČNOG PARTNERA NA INTIMNI ODNOS: Ako ste danima BEZ AKCIJE U KREVETU, to je vaš JEDINI SPAS

Ovako ćete navesti bračnog partnera na intimni odnos

Objavljeno:

Prof. Dr. Gordana Nikić, psihološka naučnica, ističe da nedostatak intimnog odnosa među partnerima može biti problem, ali da se to retko dešava

Istraživanje u Minhenu sprovedeno na uzorku od 3.000 ljudi od 25 do 40 godina ukazuje da je strast najintenzivnija u prvih 12 meseci veze, nakon čega postepeno opada, posebno kod parova u dugim vezama.

Nikić naglašava važnost psihološkog aspekta u tom kontekstu i kako se osećamo kada se suzdržavamo od intimnosti. Ocenjuje da problemi često nastaju kada jedan partner želi više intimnih odnosa od drugog koji nije spreman na to. To može izazvati negativne emocije kod partnera koji se oseća nepoželjnim ili zanemarenim, stvarajući začarani krug.

seks
foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Razgovor o intimnosti ključan je za rešavanje ovih problema. Nikić takođe ističe da je broj željenih intimnih odnosa individualan, ali je važno da partneri otvoreno komuniciraju o svojim potrebama. Takođe, naglašava kako je preterana izloženost sadržajima za odrasle u modernom društvu postala ozbiljan problem, posebno za ljude koji žive sami. Kao rešenje, ističe da je važno razgovarati s decom o odnosima, ljubavi i vezama kako bi se izbegle negativne posledice prekomerne izloženosti takvom sadržaju.

Na kraju, Nikić napominje koliko je ključno razgovarati o intimnosti u braku i kako odsustvo komunikacije može stvoriti trzavice i probleme u partnerskim odnosima, posebno kada su deca uključena. Osvrće se na važnost razgovora kao sastavnog dela očuvanja intimnosti u braku i međuljudskih odnosa.

Bonus video: VEČERNJI DNEVNIK 07.11.2023

17:44

VEČERNJI DNEVNIK 07.11.2023

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.