PIJTE OVAJ NAPITAK UMESTO SOKA I ZA GODINU DANA DESIĆE SE OVO SA ZDRAVLJEM: Doktor tvrdi da može SMANJITI ČAK I OVO
Voda sa krastavcem, Foto: Profimedia

paŽnja

PIJTE OVAJ NAPITAK UMESTO SOKA I ZA GODINU DANA DESIĆE SE OVO SA ZDRAVLJEM: Doktor tvrdi da može SMANJITI ČAK I OVO

Doktorka Karisa Galovej navodi da je to odličan način da se dodatno hidrirate, ali i da će vam dati dodatnu energiju te poboljšati varenje i kožu

Objavljeno: 10:19h

Voda je ključna za vaše zdravlje, ali je ljudi vrlo često menjaju za neke druge vrste pića, koje nisu baš uvek najzdravija opcija. Stoga, jedan od trenutno najpopularnijih načina kako učiniti vodu interesantnijim pićem jeste dodavanje krastavaca.

Ne samo da na taj način vaša voda dobije ukus, već dodavanje krastavaca može imati i neke druge benefite za vaš organizam.

Doktorka Karisa Galovej navodi da je to odličan način da se dodatno hidrirate, ali i da će vam dati dodatnu energiju te poboljšati varenje i kožu. Osim toga, izbeći ćete dehidraciju, koja uključuje niz simptoma kao što glavobolje, pospanost i nizak krvni pritisak.

Sadrži hranjive sastojke

Voda sa krastavcem, Detoksikacija, Detoks
foto: Profimedia

Ako želite bolji efekat, krastavac možete pojesti nakon što ste popili čašu vode jer ćete tako uneti više hranljivih sastojaka. To uključuje vlakna, kalcijum, vožđe, magnezijum, fosfor, cink i vitamin K.

Sadrži antioksidante

Antioksidanti štite vaše telo od slobodnih radikala tj. molekula koje uzrokuju oksidativni stres stanicama, potencijalno uzrokujući upalu ili igrajući ulogu u raku, srčanim bolestima i drugim bolestima. Stoga ako povećamo količinu antioksidanata u svakodnevnoj ishrani, organizam ima mogućnost da odgodi ili spreči neka zdravstvena stanja.

Krastavci imaju niz antioksidanataa, uključujući nekoliko flavonoida, skupove biljnih hemikalija koje se nalaze u mnogo voća i povrća, kaže Galovej. Antioksidanti krastavca uključuju: vitamin C, beta karoten i mangan.

Gubitak kilograma

Voda s dodatkom krastavca mogla bi biti korisna za gubitak kilograma, ako je pijete umesto zaslađenih pića. Krastavac ima samo oko 14 kalorija na 100 grama. Na primer, ako svaki dan zamenite piće od 200 kalorija vodom od krastavaca bez kalorija, u godinu dana smanjićete 73.000 kalorija.

03:27

ZABORAVLJENI NAPITAK VODNJIKA: Izvor zdravlja

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.