SMRŠALA JE 42 KILOGRAMA I BACILA LEKOVE ZA PRITISAK ZBOG SAMO JEDNE STVARI: Zdravlje joj je bilo UNIŠTENO a onda...
Evi smšala preko 40 kilograma, Foto: Prinstcreen/Instagram/roarfitnessldn

PRIZNALA

SMRŠALA JE 42 KILOGRAMA I BACILA LEKOVE ZA PRITISAK ZBOG SAMO JEDNE STVARI: Zdravlje joj je bilo UNIŠTENO a onda...

- Bila sam zaista fizički bolesna kada sam počela taj program ishrane - podelila je Evi svoje iskustvo, a prenosi The Sun

Objavljeno: 07:59h

Evi Nejdži (28) je na vreme shvatila da će joj višak kilograma uništiti zdravlje, pa je odlučila da smrša po svaku cenu i potražila je pomoć.

Uprkos pandemiji, Evi se držala dogovorenog plana koja joj je napravila bivša trostruka olimpijka Sara Lindži i za 15 meseci je skinula 42 kilograma.

Sara inače i drži lanac teretana i ima sopstveni koncept za skidanje viška kilograma, a veoma je jednostavan. Sastoji se od tri obroka bogata hranljivim sastojcima i proteinima, sa zdravim grickalicama, a u teretani dižu tegove i rade teške vežbe.

- Bila sam zaista fizički bolesna kada sam počela taj program ishrane - podelila je Evi svoje iskustvo, a prenosi The Sun.

- Imala sam prekomernu telesnu težinu, uzimala lekove za regulaciju krvnog pritiska koji je bio direktno povezan sa mojom debljinom. Pored toga što sam jela nezdravu hranu, ja sam se pretrpavala njom, a u velikim količinama tamanila sam čips i vino.

Na novom režimu izbacila je alkohol, grickalice...

- Ja sam osoba koja ide na sve ili ništa. Izbacila sam ugljene hidrate skroz i to mi je samo na početku predstavljalo problem, jer sam imala jake glavoboilje - ispričala je Evi.

Zbog zatvaranja koje je izazvala pandemija, bila je prinuđena sa se odrekne treninga u teretani, ali je nastavila da vodi zdrav način života.

- Kada su teretane bile zatvorene, nastavila sam da se pridržavam propisanog načina ishrane, a uvela sam da šetam psa tako što ću da pređem najmanje 10.000 koraka dnevno, čime sam održavala formu dok teretane ponovo nisu otvorene - otkrila je Evi.

Ona je bila ubeđena da ne može da smrša, ali onda je dobila veru u sebe.

- Gledala sam jedno veče TV emisiju "House" i nekome su dijagnostikovali Kušingovu bolest. Bila sam ubeđena da imam neke od simptoma, čak sam otišla u bolnicu da sve isproverevam. To je bilo vreme kada sam se za dva meseca ugojila osam kilograma. Srećom, rezultati su bili dobri - kaže Evi i dodaje da je taj strah od bolesti motivisao da smrša.

Sada, kaže, samo radi na održanju težine do koje je stigla.

Ona dodaje da je pokrenula Instagram profil kako bi pokušala da pomogne drugima koji imaju problem sa viškom kilograma i motiviše ih da smršaju.

- Dok sam bila u programu mršavljenja, jela sam 1.500-1.700 kalorija dnevno. Sada ne brojim kalorije, ali pokušavam da budem pažljiva u odabiru hrane i jedem kontrolisano - kaže Evi.

Dodaje da je najvažnije da su joj ukinuti lekovi za krvni pritisak, jer je normalizovan, da nema bolove u zglobovima, a kako navodi nema ni druge probleme koji su je ranije mučili kao što je gorušica.

01:12

TO JE TIHA BOLEST, UVIDI SE TEK NAKON SMRTI Kardiolog o hipertenziji: Često nema simptoma, a prvi znaci su OBIČAN UMOR!

01:12

TO JE TIHA BOLEST, UVIDI SE TEK NAKON SMRTI Kardiolog o hipertenziji: Često nema simptoma, a prvi znaci su OBIČAN UMOR!

(Espreso/najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.