OVE JEZIVE REČI JE PRINCEZA DAJANA UPUTILA VATROGASCU SAMO PAR SEKUNDI PRE SMRT: Držao je za RUKU a ona je IZUSTILA
Princeza Dajana, Foto: Profimedia

tužno

OVE JEZIVE REČI JE PRINCEZA DAJANA UPUTILA VATROGASCU SAMO PAR SEKUNDI PRE SMRT: Držao je za RUKU a ona je IZUSTILA

Princeza je imala samo 36 godina kada je umrla u saobraćajnoj nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine, a poginuli su i njen saputnik Dodi Fajed i vozač automobila

Objavljeno:

Jedan od vatrogasaca koji je među prvima izašao na lice mesta nakon šokantne saobraćajne nesreće u Parizu otkrio je šta mu je princeza Dajana rekla dok ju je držao za ruku i tešio.

Tragična smrt princeze Dajane pre 26 godina uticala je na ljude širom sveta. Princeza je imala samo 36 godina kada je umrla u saobraćajnoj nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine, a poginuli su i njen saputnik Dodi Fajed i vozač automobila.

Nesreća se dogodila u tunelu Pont de l'Alma u Parizu, a hitne službe su odmah izašle na lice mesta. Ovaj događaj će biti prikazan i u „Netfliksovoj“ seriji „Kruna“, koja će se prikazivati od 16. novembra. 16.

Jedan od ljudi koji je pokušao da spasi princezu Dajanu bio je vatrogasac Kzavije Gurmelon, koji kada je prvi put video Dajanu, nije imao pojma ko je ona - i pretpostavio je da nije ozbiljno povređena jer su joj oči bile otvorene, a bila je pri svesti.

princeza Dajana
foto: Espreso, Profimedia

Pre nego što su je izneli iz automobila, držao ju je za ruku i tešio, govoreći joj da ostane mirna. Dajana ga je tada upitala: „Bože moj, šta se desilo?“, ali je, nažalost, samo nekoliko trenutaka kasnije doživela zastoj srca.

Gospodin Gurmelon je ranije rekao za „The Sun“: „Masirao sam joj srce i nekoliko sekundi kasnije ponovo je počela da diše. Bilo je to olakšanje, naravno, jer želite da spasite život – i to je ono što sam mislio da sam uradio. Da budem iskren, mislio sam da će preživeti. Koliko sam znao dok je bila u ambulanti bila je živa i očekivao sam da će preživeti. Ali kasnije sam saznao da je umrla u bolnici. Bilo je veoma uznemirujuće.

"Sada znam da je bilo ozbiljnih unutrašnjih povreda, ali cela epizoda mi je još uvek u mislima. I sećanje na tu noć ostaće u meni zauvek. Nisam tada imao pojma da je to princeza Dajana. Tek kada je stavljena u kola hitne pomoći jedan od bolničara mi je rekao da je to ona."

Uprkos svim naporima lekara, Dajana je proglašena mrtvom u 4 sata ujutro po lokalnom vremenu u Parizu.

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

(Espreso/najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.