STOGODIŠNJI RATNI VETERAN OTKRIO TAJNU DUGOVEČNOSTI: Preživeo je oba SVETSKA RATA uz pomoć ova 3 zlatna pravila
Ratni veteran, Foto: Printscreen/youtube/ George Retelas

svaka čast!

STOGODIŠNJI RATNI VETERAN OTKRIO TAJNU DUGOVEČNOSTI: Preživeo je oba SVETSKA RATA uz pomoć ova 3 zlatna pravila

Ovaj skoro stogodišnjak je imao i posebnu ishranu

Objavljeno:

Ričard Mirels spada u generaciju ljudi koji su preživeli Prvi svetski rat, Veliku depresiju u SAD, ali i Drugi svetski rat. Rođen 1924. godine, veteran Drugog svetskog rata i bivši šumar koji se borio "prsa u prsa" sa požarima, proslavio je ove godine 99-ti rođendan.

Njegov život nije bio bez opasnosti i rizika, ali Ričard svoju dugovečnost pripisuje pet ključnim lekcijama koje je naučio i primenio tokom skoro veka života. On je podelio tri zlatna pravila kada je reč o zdravom starenju.

Ratni veteran
Ratni veteranfoto: Printscreen/youtube/ George Retelas

1.Opuštenost

Ričard je rekao da je jedan od ključeva njegovog dugog života "opuštenost". Naučnici koji proučavaju stogodišnjake veruju da bi smanjenje stresa bila jedna od tajni dugog života. Prema autoru Denu Betneru, koji je skovao pojam "Plave zone" za pet regija u svetu u kojima žive stogodišnjaci, stres je povezan s hroničnom upalom i demencijom. Rekao je da stanovnici Plavih zona često dremaju ili provode vreme uz umerene količine crnog vina.

2. Imati svrhu

Ričard je rekao da je pronašao svrhu života kada se pridružio mornarici nakon što je Perl Harbor bombardovan 1941. godine. To što je bio u oružanim snagama dalo mu je svrhu da služi svojoj zemlji, dodalo mu je "uzbuđenje" u život i takođe ga naučilo disciplini. Prema autoru "Plavih zona", Denu Betneru, pronalaženje svrhe koja vas održava može vam produžiti godine života.Još tajni o dugovečnsoti pročitajte ovde.

3. Balans u jelu

Ričardu je u kasnim 50-im dijagnostikovan dijabetes tipa 2. Njegova dijagnoza za njega je bila šok. Okrenuo se fizičkoj aktivnosti i izbacio je brzu hranu. Umesto toga jeo je obroke pune proteina i povrća. Klonio se hrane s visokim sadržajem šećera i sveo grickalice na minimum. Stogodišnjaci koji žive u Plavim zonama takođe izbegavaju slatkiše, trude se da najviše u organizam unesu sedam kašičica šećera dnevno.

Bonus video

03:39

OVO JE TAJNA ERDOGANOVE DUGOVEČNOSTI NA VLASTI! Spasić: Sve je počelo davne 94. kad je postao gradonačelnik Istanbula

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.