STRUČNJACI OTKRILI KOJE PIĆE MUŠKARCE ONESPOSOBLJAVA ZA INTIMNE ODNOSE: Ako popijete previše postajete IMPOTENTNI
Ilustracija, Foto: Jacob Lund / Alamy / Alamy / Profimedia.

OBRATITE PAŽNJU

STRUČNJACI OTKRILI KOJE PIĆE MUŠKARCE ONESPOSOBLJAVA ZA INTIMNE ODNOSE: Ako popijete previše postajete IMPOTENTNI

"Dugotrajna i teška upotreba može dovesti do seksualne disfunkcije", rekao je dr Bupendra Jadav, koji radi u bolnici u Jorhatu. On je dodao:

Objavljeno: 07:56h

Najnovija istraživanja potvrđuju da pripadnici jačeg pola posle nekoliko pića gube veštine u krevetu.

Konzumiranje alkohola ponekad može biti zabavno, ali može uticati na vaše seksualne avanture. Sada su stručnjaci otkrili zašto pijenje može uticati na vaš polni organ neposredno pre odnosa.

Popiti nekoliko pića u noćnom izlasku može biti zabavno. Ali da li ste znali da alkohol može pokvariti vaše intimne odnose? Previše pijenja može izazvati smanjenje seksualnog nagona i zadovoljstva kod muškaraca, smatraju stručnjaci. To takođe može povećati njihov rizik od erektilne disfunkcije. Sada je nova studija indijskih istraživača otkrila uticaj alkohola na libido muškaraca.

Seks
foto: Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia

"Dugotrajna i teška upotreba može dovesti do seksualne disfunkcije", rekao je dr Bupendra Jadav, koji radi u bolnici u Jorhatu. On je dodao:

"Alkohol se od pamtiveka povezuje sa seksualnošću. Može doprineti započinjanju seksualne aktivnosti potiskivanjem inhibicija i ublažavanjem anksioznosti. Međutim, alkohol znatno usporava gotovo sve domene seksualnog funkcionisanja pored erektilne disfunkcije", zaključio je lekar, prenosi Dejli star.

Lečenje erektilne disfunkcije

Muškarac, Bol, Penis, Polni organ
foto: Profimedia

Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije troši milione funti svake godine na lečenje erektilne disfunkcije, sa 18,3 miliona funti na recepte za lečenje u 2022. Ali dok konzumacija alkohola igra ulogu, to takođe može biti znak osnovnog zdravstvenog stanja. Ova najnovija studija, objavljena u Elsevier Medical Journal Armed Forces India, razmatrala je kako piće utiče na druge aktivnosti u spavaćoj sobi. U anketi je učestvovalo 78 muškaraca starosti između 20 i 50 godina.

Istraživanje je sprovedeno na klinici za zavisnost od alkohola kako bi se videlo kako je njihov unos alkohola uticao na njihov seksualni učinak. Pokazalo se da 77 odsto muškaraca koji su učestvovali ima problema sa funkcionisanjem u intimnim vezama, a zadovoljstvo posebno pogađa 71 odsto. Istraživanje je pokazalo i da 61 odsto mladića ima niži nivo seksualne želje, kao i da 48 odsto ima problema sa orgazmom. U međuvremenu, 44 posto je patilo od erektilne disfunkcije.

02:19

CRNA STATISTIKA! Od početka godine poginulo oko 50 mladih vozača, glavni uzrok je ALKOHOL i nedostatak pažnje

(Espreso/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.