DR FILGUD OTKRIO KOJU HRANU TREBA JESTI ZA VEČERU: Ove namirnice ni malo NE GOJE - od njih MRŠAVIMO dok spavamo
Saša Plećević, Foto: Printscreen/Youtube/TV Prva

Obratite pažnju

DR FILGUD OTKRIO KOJU HRANU TREBA JESTI ZA VEČERU: Ove namirnice ni malo NE GOJE - od njih MRŠAVIMO dok spavamo

Saša Plećević poznatiji kao dr Filgud, postao je pozant na našim prostorima po savetima za zdrav način života

Objavljeno: 16:10h

Svoju karijeru je u niškoj Hitnoj pomoći kao lekar, a danas su njegove reči neprocenjive za sve one koji žele da smršaju i zdravo se hrane.

Ovoga puta na svom Jutjub kanalu osvrnuo se zdravu večeru i ubrzavanje metabolizma. Slikovito je objasnio na sopstvenom primeru šta jede u sedam uveče. U pitanju je salata i tunjevina. Kako ističe to je idealna kombinacija za večeru.

"Uveče bi trebalo da izbegavate ugljene hidrate, zato ovde nema hleba. Pored hleba ugleni hidrati su i skrobno povrće - boranija, grašak, krompir, pirininač, voće, slatkiši", rekao je dr Filgud i objasnio šta se dešava ako uveče unosimo ugljene hidrate.

Ugljeni hidrati
foto: Profimedia

"Podigne se šećer u krvi, insulin se luči iz pankreasa i on taj šećer prosleđuje ili u ćeliju kao energija ili ide u masti. Nama obično ide u mast jer smo u toku dana uneli dovoljno kalorija i uveče organizam postaje sve sporiji jer je vreme za spavanje", ističe dr.

Šta se dalje dešava? Posle toga, šećer odlazi u mast i ponovo padne šećer u rkvi i opet smo gladni. U pitanju je jedan začarani krug. Zato je važno i zdravo da uveče unosimo proteine koji se mogu naći u ribi, ćuretini, piletini, junetini, polu masnom siru, salati.

"To se u organizmu vari četiri do šest sati, zatim organizam troši kalorije da bi to svario i sve to ide u mišiće. U toku sna mi trošimo kalorije. To je idealno", istakao je za kraj.

Bonus video

01:10

UPRAŽNJAVATE AUTOFAGIJU, A NISTE SVESNI OPASNIH GREŠAKA! Dr Filgud i De Vinča: Osećaćete se kao da se lečite OD BOLESTI ZAVISNOSTI

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.