AKO NOSITE GRUDNJAK DOK SPAVATE ODMAH MORATE PRESTATI: Evo šta to radi VAŠEM ZDRAVLJU
Grudnjak, Foto: Profimedia

pažnja

AKO NOSITE GRUDNJAK DOK SPAVATE ODMAH MORATE PRESTATI: Evo šta to radi VAŠEM ZDRAVLJU

Sledeći put ćete dva puta razmisliti kad krenete u krevet sa grudnjakom

Objavljeno:

Mnogima se dešava da prosto ne skinu grudnjak pre nego što odu na spavanje. Ili ste možda čuli da je slavna Merilin Monro radila isto tako?

Najrealnija je opcija da ste samo bili lenji posle noćnog izlaska.

Dok neke žene više vole da spavaju u grudnjaku jer im je udobnije, druge tvrde da je to ne-ne i da može imati posledice od preranog opuštanja grudi do ograničenog rasta grudi.

Ali ima li istine u tim upozorenjima? Ili su to samo bapske priče?

Kada je u pitanju nošenje grudnjaka u krevet, moramo se suočiti sa naučnom istinom. Ovo su sve stvarni razlozi zbog kojih bi trebalo da pre spavanja obavezno skinete brusthalter.

Grudnjak
Grudnjakfoto: Profimedia

Utiče na vašu cirkulaciju

Ako vaš grudnjak ima donju žicu ili je na neki drugi način čvrsto prianjajući, on će pritiskati vaše grudne mišiće, što znači da će dotok krvi u ruke i druge delove tela biti sužen.

Neki grudnjaci, poput sportskih, takođe deluju kao neka vrsta kompresione odeće. Ovo, zauzvrat, može sprečiti protok krvi u tkivu dojke, što dovodi do drugih problema sa cirkulacijom sa simptomima uključujući vrtoglavicu i grčeve mišića.

Iritira vašu kožu

Svi smo skinuli grudnjak nakon dugog dana da bismo pronašli njegov oblik bukvalno ugrađen u naše meso - tako da količina iritacije kože koja nastaje nošenjem grudnjaka preko noći nije vredna razmišljanja.

Kaiševi, kuke i donje žice sa vašeg grudnjaka takođe mogu biti izvor nelagodnosti jer se trljaju o vaše telo preko noći.

Dr Set Rankin, osnivač privatnog lanca GP London Doctors Clinic, rekao je za Cosmpolitan: „Ako vaš grudnjak često ostavlja otiske na vašoj koži jer je previše zategnut, onda ga nošenje 24/7 neće koži dati priliku da se oporavi i vrati, što dovodi do dugotrajnih udubljenja u tkivu."

Može izazvati hiperpigmentaciju

Hiperpigmentacija se dešava kada je melanin povišen u određenim delovima tela, što dovodi do tamnih i promenjenih mrlja kože. Nošenje grudnjaka noću može dovesti do hiperpigmentacije zbog trenja koje stvara između vašeg grudnjaka i kože povećava proizvodnju melanina u tim područjima.

Iako je hiperpigmentacija samo kozmetički problem, mnogi ljudi troše bogatstvo na hemijski piling, lasersku terapiju, mikrodermoabraziju, dermoabraziju ili tretmane kod kuće kako bi umanjili njen izgled. Mnogo je lakše i jeftinije sprečiti nego lečiti.

Nesanica
Nesanicafoto: Profimedia

Može dovesti do gljivičnih infekcija

Gljivične infekcije su neprijatne i mogu biti ružne, tako da je imati jednu na grudima (i da se morate uključiti lekove) verovatno poslednja stvar koju želite.

Toplo, blago znojno stanje koje dolazi od nošenja grudnjaka u krevet je savršeno okruženje za napredovanje gljivičnih infekcija. To je takođe razlog zašto je posebno važno da ne spavate u grudnjaku tokom leta.

Može vam poremetiti san

Suočimo se s tim, grudnjaci su neudobni u najboljim trenucima, što znači da ako nosite ovu usku i stežuću odjeću u krevet, vaš san će patiti.

Od povećanog znojenja do otežanog disanja ako grudnjak čvrsto stoji oko grudnog koša, postoji mnogo problema koji mogu poremetiti odmor ili učiniti da se ujutro osećate umornije.

S obzirom da ne postoje dokazi koji pokazuju da nošenje grudnjaka preko noći menja oblik grudi ili sprečava opuštanje, zaista nije vredno toga zbog dugoročnog uticaja koji će imati na vaš obrazac spavanja.

Ako zaista ne možete da shvatite ideju da spavate bez bilo kakvog grudnjaka, idite na bešavne komade koji propuštaju vazduh posebno dizajnirani za spavanje. I apsolutno bez donje žice.

Majke i snajke

02:40

SA NAJVIŠIM OCENAMA OVA PORODICA ZGRABILA POBEDU! Ako ne znate ko je otišao kući sa nagradom od 100.000 dinara POGLEDAJTE OVDE

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.