PEPEO OD LOŽENJA VIŠE NIKADA NEĆETE BACITI: Spas je za sve DOMAĆICE - čak ga stavljaju i u FRIŽIDER
Peć, Foto: Profimedia

ovo morate znati

PEPEO OD LOŽENJA VIŠE NIKADA NEĆETE BACITI: Spas je za sve DOMAĆICE - čak ga stavljaju i u FRIŽIDER

Iako je još toplo i grejna sezona tek predstoji, dobro je znati za ove cake

Objavljeno:

Pepeo za ogrev je toliko korisna stvar da se može koristiti na mnogo načina, pa ako se grejete na drva, nemojte ga bacati.

Pepeo može biti savršena pomoć za čišćenje kuće ili podstrek biljkama da se brže razvijaju, a evo kako još možete da ga iskoristite!

Poljoprivrednici dobro znaju koliko drveni pepeo može biti dobar za zemljište, pa ga često koriste kao dodatak za povećanje kiselosti zemljišta. Posebno je dobar za biljke koje vole kalcijum kao što su paradajz, spanać, beli luk i ruže. Pre nego što posadite ove biljke, dodajte četvrtinu šolje drvenog pepela u zemlju. Probajte sledeće trikove:

Pepeo
foto: Printscreen/Youtube/ Lekovite Biljke

Takođe, kada pepeo pomešate sa vodom i ostavite da odstoji nekoliko dana, a zatim procedite, dobili ste sok. Odličan je za čišćenje odeće, podova, srebrnog posuđa, rđe sa mermernih površina. Nešto gušća verzija pepela i vode u obliku paste može ukloniti mrlje sa nameštaja. Takođe, sok sapun je odličan za one sa masnom kosom.

Pepeo dobro otklanja neprijatne mirise u stanu, kao i u frižideru, a deluje slično kao i sirće koje ostavite da „ukloni” aromu neke ustajale namirnice.

Određene štetočine, poput puževa i raznih insekata, ne podnose pepeo, pa ćete ih se uz pomoć ovog „otpada“ vrlo lako rešiti. Isto važi i za mrave - pospite mravinjak pepelom i mravi će odmah otići. Korisno je posuti malo pepela po uglovima podruma, jer ćete tako oterati miševe, bubašvabe i druge predatore.

Bonus video

04:48

OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

(Espreso/novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.