OVE RASE PASA SU NAJTVRDOGLAVIJE I TEŠKO SE DRESIRAJU: Saznajte kako morate da POSTUPITE sa njima (FOTO)
Besan pas, Foto: Printscreen/Youtube/ Edin Mameledzija

pažnja

OVE RASE PASA SU NAJTVRDOGLAVIJE I TEŠKO SE DRESIRAJU: Saznajte kako morate da POSTUPITE sa njima (FOTO)

Koliko god da su neke rase pasa divne, ponekad njihova obuka može izgledati kao pravo mučenje

Objavljeno:

Svaki pas je jedinstven i donosi sopstveni set magičnih trenutaka, smeha i radosti u naše živote. Međutim, kada je u pitanju učenje i obuka, neke rase pasa su izazovnije od drugih.

Dok su neke rase poznate po svojoj poslušnosti i spremnosti da udovolje, druge imaju karakterističnu tvrdoglavost u praćenju sopstvenih instinkata i interesa, što može staviti vaše strpljenje i veštine obuke na test. U ovom članku ćemo istražiti sedam rasa pasa koje su poznate po svojoj tvrdoglavosti i nereagovanju na tradicionalne metode dresure.

Od zapanjujućih Biglova, nezavisnih sibirskih haskija do energičnih graničnih kolija – pripremite se za zanimljivo istraživanje sveta rasa pasa koje zahtevaju dodatni napor, ali zauzvrat nude bezbroj nezaboravnih trenutaka i ogromnu ljubav.

Koliko god da su neke rase pasa divne, ponekad njihova obuka može izgledati kao pravo mučenje.

Bigl

Biglovi su poznati kao ljubazni članovi porodice, ali njihova priroda orijentisana na lov donosi neke izazove. Zbog veoma razvijenog čula mirisa, često su zaokupljeni istraživanjem sveta oko sebe, što može otežati njihovo usmeravanje. Kao što je opisala slavna dreserka pasa Krisi Džoj, „obuka u okruženjima bogatim mirisima može biti pravi izazov“.

Sibirski Haski

Sibirski haski je rasa poznata po svojoj nezavisnoj prirodi, što znači da tradicionalne metode treninga možda nisu toliko efikasne. Osim toga, haskiji su poznati po tome što vole da laju, kopaju i beže, posebno ako nisu pravilno socijalizovani od malih nogu.

Aljaski malamut

Aljaski malamuti dele prirodu po hladnom vremenu sa haskijima, ali u trening donose svoj jedinstveni skup izazova. Motivisanje malamuta može biti težak zadatak jer često nisu dovoljno zainteresovani za hranu i igračke. Njihov jak nagon plena takođe može da im odvrati pažnju, što ih čini teškim za obuku.

Džek Rasel terijer

Džek Rasel terijeri su dinamični mali psi uzgajani za lov na lisice, što donosi svoj skup jedinstvenih izazova. Njihovi jaki lovački instinkti mogu otežati obuku, ali uz dovoljno vežbanja i pravih tehnika, mogu postati ljubavni i odani saputnici. Džoj naglašava koliko je važno da se vlasnici unapred upoznaju sa zahtevima i potrebama rase.

Australijski ovčar

Australijski ovčari su izuzetno inteligentni psi, ali mogu postati malo problematični ako im brzo dosadi. Njihova inteligencija zahteva stimulativno okruženje i dovoljno mentalnih i fizičkih vežbi kako bi se sprečilo destruktivno ponašanje koje može nastati iz dosade.

Border koliBorder koli su veoma energična i lojalna rasa koja je stekla reputaciju zbog svojih stočarskih veština širom Škotske i Engleske. Takođe su izuzetno inteligentni, zbog čega je važno pronaći načine da ih zaokupite i fizički i mentalno kako biste sprečili potencijalne probleme u ponašanju.

Majke i snajke

02:40

SA NAJVIŠIM OCENAMA OVA PORODICA ZGRABILA POBEDU! Ako ne znate ko je otišao kući sa nagradom od 100.000 dinara POGLEDAJTE OVDE

(EspresoCitymagazine.si)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.