NAPUNITE TESTO NADEVOM OD SPANAĆA I SIRA I ISPECITE GA U TIGANJU: Imaćete MEKANE LEPINJE gotove za tili čas
Lepinje, Foto: Bakina kuhinja

recept

NAPUNITE TESTO NADEVOM OD SPANAĆA I SIRA I ISPECITE GA U TIGANJU: Imaćete MEKANE LEPINJE gotove za tili čas

Lepinje punjene spanaćem i feta sirom peku se u tiganju i božanstvenog su ukusa. Odlične su za bilo koje doba dana, a možete ih poneti i na posao

Objavljeno:

Od lepinja u tiganju možete dobiti kompletan obrok ako im dodate nadev od spanaća i feta sira. Recept je fantastičan, a lepinje se peku bez kapi ulja. Spanać se kombinuje sa prodinstanim lukom i izdrobljenim feta sirom. Testo za lepinje se brzo mesi, nema dugog čekanja da naraste, pa vam nije potrebno ni previše vremena za ovaj recept.

Sastojci:

Za testo:

375 g brašna

1 kašičica soli

Pečenje lepinje u tiganju
Pečenje lepinje u tiganjufoto: Bakina kuhinja

180 ml mleka

80 ml vode

Za nadev:

malo ulja

1 crni luk

400 g spanaća

300 g feta sira

so po ukusu

biber po ukusu

Recept za lepinje punjene spanaćem i sirom:

U posudu ubacite brašno i so, pa pomešajte. Dodajte mleko i vodu, pa zamesite testo. Premesite testo na radnoj površini posutoj brašnom oko 4-5 minuta, dok ne postane glatko. Ostavite u posudi testo, malo pospite brašnom, pa prekrijte posudu kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji dok pravite nadev. U šerpu dodajte ulje, iseckan crni luk, pa prodinstajte.

Gotove lepinje
Gotove lepinjefoto: Bakina kuhinja

Ubacite spanać, pa mešajte i kuvajte dok se spanać fino ne sjedini sa lukom. Procedite višak tečnosti, pa iseckajte smesu sa spanaćem. Dodajte izdrobljen feta sir, pa dobro promešajte. Testo malo premesite, pa podelite na 6 jednakih delova. Oblikujte svaki deo u lopticu, spljoštite rukama, pa oklagijom razvucite u veći krug.

U svaku razvučenu lopticu ubacite po 2-3 kašike nadeva na jednoj strani, pa preklopite drugu ivicu. Zagrejte veći tiganj na srednju temperaturu, pa pecite lepinje sa obe strane dok ne poprime zlatno-braon boju. Predlažemo i lepinje sa mocarelom i belim lukom.

Majke i snajke

02:40

SA NAJVIŠIM OCENAMA OVA PORODICA ZGRABILA POBEDU! Ako ne znate ko je otišao kući sa nagradom od 100.000 dinara POGLEDAJTE OVDE

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.