MUŠKARAC UZ OVO MOŽE DO 75. GODINE DA IMA NAJJAČI LIBIDO: Doktor Milošević ŠOKIRAO, postaćete 10 GODINA MLAĐI
Aleksandar Milošević, Foto: Printscreen/Pink

paŽnja

MUŠKARAC UZ OVO MOŽE DO 75. GODINE DA IMA NAJJAČI LIBIDO: Doktor Milošević ŠOKIRAO, postaćete 10 GODINA MLAĐI

Podelili su savet koji muškarcima može da pomogne da do 75. godine imaju očuvan libido

Objavljeno:

Da li ste znali da postoji muški klimaks? Proces je poznat kao andropauza ili muška menopauza. Odnosi se na promenu ravnoteže hormona i starenje polnih žlezda. Kako se i koliko razlikuje od ženskog klimaksa i kako utiče na ponašanje muškog pola, otkrili su u emisiji "150 minuta" na Prvoj urolog dr Aleksandar Milošević i ginekolog dr Vanja Milošević. Podelili su savet koji muškarcima može da pomogne da do 75. godine imaju očuvan libido.

"Ja mislim da je muški klimaks opasniji nego ženski. Muškarci već od 40. godine počinju da menjaju hormone, da ih gube. U početku je to sporo, ali posle 50. je sve brže i brže. Andrologija koja se time bavi, zapravo bi mogla da se uključi kod muškaraca od 50 godina. To jeste preporuka, da se muškarci prate", rekao je dr Aleksandar Milošević, urolog i dodao kako izgledaju prve promene:

Vanja Milošević
foto: Printscreen/Youtube/ Jutarnji Program TV Happy

"Muškarcima počinju razne promene poput prostate. Testosteron u laboratorijskim analizama se menja, opada. On nam je pokazatelj. Finom dijagnostikom sa nadoknadom testosterona, ali ne preteranom, možete da održite dobar metabolizam kod muškarca. On ga štiti moždano, krvne sudove i libido održava na visokom nivou. Time praktično produžite mladost muškarca. Ja im obično kažem da će se osećati 10 godina mlađe", otkrio je urolog i upozorio na zloupotrebu testosterona.

Libido
foto: Profimedia

"Zloupotreba testosterona može vrlo mnogo da šteti muškarcu, pogotovo mlađim ljudima koji to hoće zbog izgleda, zbog mišića. Taj testosteron smanjuje funkciju testisa i bukvalno ulazi u fazu steriliteta. Zloupotreba za doping je odavno poznata. Prvo se koristio kod sportista, jer on stvarno daje veću snagu, daje veću mišiću masu, ali smanjuje lučenje žlezde moždane hipofize, tog LH hormona koji stimuliše testise", objasnio je dr Aleksandar Milošević.

Osnovna razlika između muškog i ženskog klimaksa je ta što kod muškaraca ide postepeno, pa se ubrzava, a kod žena ide rapidno, pa se usporava, ističe dr Vanja Milošević, ginekolog.

"U osnovi i jednog i drugog je pad hormona. To je biološki proces koji ne može niko da izbegne, nijedna žena, nijedan muškarac. Ako izuzmemo genetsku predispoziciju, treba da pričamo o tome kako način života može bitno da utiče na ostatak života. To je jedna ozbiljna trećina života i treba da prođe sa što manje komplikacija", rekao je dr Vanja Milošević i otkrio kako izgledaju simptomi klimaksa kod žena:

"Kod žena je osnovni simptom izostanak menstruacije, duže od 12 meseci. To je početak klimaksa. Iako ide naglije u odnosu na muški, postoje pokazatelji koji nas uvode u to. Primetan je pad estrogena i progesterona, napad vrućine, slaba koncentracija, lupanje srca... To stanje ponekad, ako se ne prepozna, može da bude uvod u nešto mnogo ozbiljnije. Veliki broj kardiovaskularnih bolesti je upravo zbog pada hormona", upozorio je dr Vanja Milošević, a urolog je imao savet za muškarce:

"Muškarac vrlo dobro oseća slabljenje tela, a mozak mu ostaje bistar. To je za njega često porazno i gura ga u depresiju. Sa testosteronom mu se vraća volja, dobija motivaciju. Sa tim možete do 75. godine da budete aktivni, da imate očuvan libido. Žene takođe imaju testosteron, jako manje, i on se gubi. Kod žena je nešto niži libido nego kod muškaraca, ali testosteron sve više ulazi u terapiju. Moram da upozorim da je bitno da se ne zloupotrebi, te ovo primenite isključivo prema preporuci svog lekara", rekao je dr Aleksandar Milošević.

05:30

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.