OVAKO SE PRAVI ORGINALNI PASULJ ČUVENOG MAĐARSKOG PISCA: Toliko je dobar da je ušao u ISTORIJU, ima MILION verzija
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE

OBRATITE PAŽNJU

OVAKO SE PRAVI ORGINALNI PASULJ ČUVENOG MAĐARSKOG PISCA: Toliko je dobar da je ušao u ISTORIJU, ima MILION verzija

Jokai ga je u svom romanu "Sinovi čoveka kamenog srca" nazvao "anđeoskom čizmom", prenosi kiskegyed.hu

Objavljeno:

Mor Jokai, čuveni mađarski pisac, proslavio je jedno od omiljenih i već kultnih jela u Mađarskoj - pasulj. U početku se pravio bez povrća i začina, međutim favorit velikog pripovedača razvijen je u restoranu Gundel i danas ima prepoznatljiv ukus.

Jokai ga je u svom romanu "Sinovi čoveka kamenog srca" nazvao "anđeoskom čizmom", prenosi kiskegyed.hu.

Od tada je bilo bezbroj verzija, a sada smo Vam pripremili recept za jednu od najpoznatijih jokai supu od pasulja:

Za 4 osobe potrebno je:

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/thedotpot

- 25 dkg pasulja krupnijeg zrna

- 1 mala dimljena kolenica (oko 60 dkg)

- 2 lovorova lista

- 1 šargarepa

- 1 repa

- 1 mali štap celera

- 20 dkg plamene kobasice

- 1 glavica crvenog luka

- 2 čena belog luka

- 1 kašika ulja

- 2 kaššike brašna

- 2 kašičice začinske paprike

- 2 dcl pavlake

- 10 dkg brašna

- 1 jaje

Priprema:

Pasulj i kolenicu posebno potopite dan ranije. Sutradan ih prokuvajte tiho u slatkoj vodi začinjenoj lovorovim listom 40-45 minuta. U međuvremenu očistite i operite povrće i isecite na veće komade. Isecite kobasicu na kolutove. Po isteku vremena kuvanja dodajte povrće u sok. Kuvajte 45 minuta dok svi sastojci ne omekšaju, a zatim izvadite kolenicu iz supe, otkinite je, a meso isecite na kockice veličine zalogaja. Umešajte brašno sa jajetom, prstohvatom soli i malo vode u tvrdo testo. Uštipkajte komade veličine graška pobrašnjenim rukama i ostavite da se osuši. Očistite i iseckajte luk i beli luk. Zagrejte ulje, na njemu prodinstajte crveni luk i beli luk, pospite brašnom, malo propržite, pa sklonite na stranu, pospite paprikom, pa izmešajte. Sa tim zgusnite supu. Dodajte kolenicu, prstenastu kobasicu, smesu koju ste maločas pripremili i još jednom prokuvajte supu. Služite se sa pavlakom.

01:50

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.