OVE STVARI NI ZA ŽIVU GLAVU NE KUPUJTE KOD KINEZA: Ako ste mislili da je SMRAD NAJGORI, ovo će vas TEK ZGROZITI
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

paŽnja

OVE STVARI NI ZA ŽIVU GLAVU NE KUPUJTE KOD KINEZA: Ako ste mislili da je SMRAD NAJGORI, ovo će vas TEK ZGROZITI

Kvalitet i bezbednost treba da budu vaši prioriteti prilikom kupovine, bez obzira na cenu.

Objavljeno:

Kupovina u kineskim prodavnicama može biti isplativa i zabavna, ali postoje određeni proizvodi koje je bolje izbegavati ili pažljivo razmotriti pre kupovine. Iako su kineske prodavnice poznate po niskim cenama, postoji nekoliko stvari koje ne bi trebalo da kupujete u ovim prodavnicama zbog kvaliteta, bezbednosti ili izdržljivosti, piše kurir.rs.

Elektronika i električni uređaji:

Kineske prodavnice često nude jeftinu elektroniku, ali kvalitet ovih proizvoda može biti upitan. Možete se suočiti sa nekompatibilnim uređajima, lošim performansama i lomljivim komponentama.

Igračke za decu:

Mnoge igračke iz kineskih prodavnica ne ispunjavaju stroge bezbednosne standarde i često sadrže potencijalno opasne materijale kao što je olovo. Bezbednost vaše dece uvek mora biti prioritet.

Kozmetika i proizvodi za negu kože:

Kozmetički proizvodi lošeg kvaliteta mogu sadržati štetne hemikalije koje mogu oštetiti vašu kožu. Takođe, njihova izdržljivost i efikasnost mogu biti upitni.

Odeća i obuća:

kinezi
foto: Nebojša Mandić

Iako u kineskim prodavnicama možete pronaći pristupačnu odeću i obuću, kvalitet materijala i izrade može biti loš. Proizvodi često neće dugo trajati i možda neće izgledati kao na fotografijama na mreži.

Alati i oprema za domaćinstvo:

Jeftini alati i kućni aparati iz Kine mogu biti krhki i nepropisno napravljeni, što može dovesti do nezgoda ili problema tokom upotrebe.

baterije:

Kineske baterije često imaju manji kapacitet od deklarisanog, a postoje i bezbednosni rizici.

Sportska oprema:

Ako ste ozbiljan sportista, verovatno bi trebalo da izbegavate sportsku opremu iz jeftinih izvora, jer kvalitet i performanse mogu biti problematični.

Zaštićeni proizvodi i autentičnost:

Kupovina zaštićenih proizvoda, kao što je falsifikovana dizajnerska roba, može biti protivzakonita i kažnjiva. Pored toga, kvalitet ovih proizvoda je često daleko ispod standarda originalnih proizvođača.

Automobilski delovi i dodatna oprema:

U slučaju auto delova, bezbednost je ključna. Kupovina jeftinih, neispravnih delova iz kineskih prodavnica može ugroziti vašu bezbednost na putu.

Kvalitet i bezbednost treba da budu vaši prioriteti prilikom kupovine, bez obzira na cenu.

04:28

Šta Kinezi jedu za doručak?

(Espreso/Slobodna dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.