ČOKOLADNI BISKVIT BEZ BRAŠNA, VOĆE I ŠLAG: Bobanovu TORTU ćete OBOŽAVATI, a gotova je za TILI ČAS! (RECEPT)
Bobanova torta, Foto: Printscreen/youtube/Reci peci

PRSTE DA POLIŽEŠ!

ČOKOLADNI BISKVIT BEZ BRAŠNA, VOĆE I ŠLAG: Bobanovu TORTU ćete OBOŽAVATI, a gotova je za TILI ČAS! (RECEPT)

Ako do sada niste, obavezno je probajte

Objavljeno: 08:26h

Mnogima je baš ova torta favorit. A kako i ne bi bila kada je u pitanju savršen čokoladni biskvit premazan marmeladom od šumskog voća i na kraju prekrivena šlagom.

Sad vam je sigurno malo jasnije zašto je baš Bobanova torta mnogima omiljena.

Priprema je jednostavna, gotova je za tili čas, a peče se samo biskvit. Inače, u biskvit uopšte ne ide brašno. Nemojte se zabrinuti ako vam biskvit tokom pečenja mnogo naraste, tako i treba jer se posle spusti.

Vreme pripreme:

60 minuta

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g tamne čokolade
  • pola praška za pecivo
  • oko 450 g džema od borovnice može i neki drugi džem
  • po želji može i sveže voće
  • 250 ml slatke pavlake
Bobanova torta
Bobanova tortafoto: Printscreen/youtube/Reci peci

Priprema:

Uključite rernu na 180 stepeni Celzijusa da se ugreje. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice namastite.

Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca penasto umutite sa šećerom. Belanca umutite u čvrst šne, pa dodajte prašak za pecivo.

Čokoladu otopite, pa je dodajte u žumanca, dobro promešajte, pa sve dodajte u belanca. Nežno sjedinite špatulom, izlijte u kalup i stavite da se peče oko 30 minuta.

Biskvit ohladite, pa ga izbodite slamkom ili viljuškom. Potom ga premažite džemom.

Možete u ovaj džem dodati i sveže voće, na primer maline ili šumsko voće po vašem izboru.

Umutite slatku pavlaku, pa stavite preko torte. Ukrasite je po želji.

Kada se lepo ohladi, poslužite.

Bon appetit!

Bonus video:

00:32

Jelena Karleuša duvala svećice na dve torte

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.