SELJAČKA PITA SA MESOM I KISELOM VODOM: Hrskava i masna - stari seljaci takav ukus ne zaboravljaju
Pita sa mesom i kiselom vodom, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

kao kad baka napravi

SELJAČKA PITA SA MESOM I KISELOM VODOM: Hrskava i masna - stari seljaci takav ukus ne zaboravljaju

Seljačka pita sa mesom i kiselom vodom je hrskava i masna, a stari seljavi znaju kakav je to ukus

Objavljeno: 22:10h

Radni dani su veliki izazovi kada su u pitanju obroci.

Mnogi verovatno nemaju vremena da spreme sebi doručak kod kuće, pa uglavnom kupuju u pekarama peciva koja će im držati sitost par sati.

Ono što svi jedva cekaju jeste vikend i kada lepše polovine uđu u kuhinju i krenu da prave domaća jela.

Na starinskoj proji i prženicama smo svi odrasli, ali ono od čega će vaša nepca zadrhtati jeste seljačka pita sa mlevenim mesom i kiselom vodom.

Sočna, ukusna, samo kakva može da se poželi

Dinstanje mesa i crnog luka
Dinstanje mesa i crnog lukafoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Recept nije komplikovan, a ovo su sastojci:

kisela voda - 1 šolja

kore za pitu - 1 paket fine

paradajz - 2 kašike, mleveni

mleveno meso - 400 g mešavina

ulje - 100 ml

Začini u mesu i crnom luku
Začini u mesu i crnom lukufoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

aleva paprika - 1 kašičica

jaja - 3 komada

biber - 1/2 kašičice

selen - 1 struk

Preliv za pitu
Preliv za pitufoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

praziluk - 1 struk

Ovo je priprema:

Na zagrejanom ulju dinstajte luk i mleveno meso dok mleveno meso ne postane mrvičasto. Dodajte paradajz i začine, sklonite smesu sa vatre.

Kore se premažu delom fila i uvijaju u rolnu po 2 komada.

Filovanje pite sa mesom
Filovanje pite sa mesomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Ređaju se u okrugli pleh prečnika 40 cm, prethodno premazan uljem.

Sve kore se umotaju u oblik puža, na kraju ih izbušim viljuškom ili nožem i prelijem umućenim jajima i 1 šoljom gazirane vode.

Prelivanje pite sa mesom
Prelivanje pite sa mesomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni do zlatne boje. Kad se ispeče, umotajte pitu da omekša.

Bonus video:

07:07

OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.