KISELA BARENA SOMBORKA SA SIRĆETOM U TEGLI: Najlakša zimnica - stare domaćice su je već napravile
Kisela barena somborka sa sirćetom u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen

ukus je najbolji

KISELA BARENA SOMBORKA SA SIRĆETOM U TEGLI: Najlakša zimnica - stare domaćice su je već napravile

Kisela barena somborka sa sirćetom u tegli je najlaška zimnica koju su stare domaćice već pripremile

Objavljeno:

Žene, krenite na pijac po paprike i napravite od njih zimnicu na kojoj će vma mnogi pozavideti.

Somborku u tegli svaki Srbin obožava, a sada je pred vama kisela barena somborka sa sirćetom u tegli.

Ukus kakav stare domaćice ne zaboravljaju, a ni njihovi ukućani.

Sočno, kiselkasto, a priprema je najlakša.

Paprika somborka
Paprika somborkafoto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen

Recept ide po ovim sastojcima:

crni biber u zrnu po ukusu

7-8 kg paprika somborke

so po ukusu

3-4 glavica belog luka

1 konzervans

Voda za barene somborke
Voda za barene somborkefoto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen

2-3 veze svežeg peršuna

250 gr šećera

3 l vode

½ l ulja

Obarena somborka u šerpi
Obarena somborka u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen

1 l sirćeta

PRIPREMA:

Paprike očistiti od peteljki i semena, oprati ih i dobro ocediti. Sitno iseckati beli luk i peršun. Metalne zatvarače oprati, prokuvati i dobro osušiti. Tegle sterilisati u rerni zagrejanoj na 100°C oko 30 minuta. U dublju posudu sipati vodu, sirće, ulje, šećer, so i konzervans i na umerenoj vatri sačekati da tečnost provri. Kada tečnost provri ubacivati paprike. Svaku turu paprika bariti po 2-3 minuta.

Kisele barene paprike vaditi rešetkastom kašikom i ređati na tacnu dok ne obarite sve paprika. Kada su sve paprike obarene slagati ih u tegle, a između slojeva paprika sipati biber u zrnu i posuti belim lukom i peršunom. Paprike pritisnuti plastičnim pritiskače za tegle i napuniti tegle ključalom vodom u kojoj su se paprika barile. Uveriti se da li su paprika dobro potopljene u tečnost. Čvrsto zatvoriti tegle.

Barena somborka u tegli
Barena somborka u teglifoto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen

Prvo staviti celofan, gumicama za tegle pričvrstiti celofan i tegle dobro zatvoriti poklopcem koji je prethodno prokuvan. Tegle umotati u ćebe i sačekati da se ohlade. Kiselu somborku pre serviranja možete napuniti pavlakom i poslužiti!

Prijatno!

Bonus video:

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/fagor.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.