OVO NIKAKO NE SMETE DA DRŽITE U KUPATILU JER VAM UGROŽAVA ZDRAVLJE: Ne sme da vam bude ni BLIZU
Ilustracija, Foto: Espreso

OPREZ

OVO NIKAKO NE SMETE DA DRŽITE U KUPATILU JER VAM UGROŽAVA ZDRAVLJE: Ne sme da vam bude ni BLIZU

Ovih pet predmeta mogu učiniti više štete nego koristi ako ih držite blizu svoje kade

Objavljeno:

Nisu sve stvari pogodne za čuvanje u kupatilu. Nekima jednostavno nije mesto tamo, dok za neke postoji i opravdan razlog zbog kog ne bi trebalo da ih držite u kupatilu.

Ako pojedine predmete držimo u vlažnom i vrućem okruženju, to može uticati na naše zdravlje i izgled, ali i na kratkotrajnost samih predmeta.

Ovih pet predmeta mogu učiniti više štete nego koristi ako ih držite blizu svoje kade.

Nakit

Kupatilo nije pravo mesto za čuvanje vašeg nakita, čak i ako ga jednostavno skinete pre nego što uđete pod tuš. Vlažno okruženje učiniće da nakit brže oksidira, zbog čega će izgubiti sjaj i potamneti. Ako nije čisto zlato, vaši omiljeni komadići koji se sastoje od različitih metala loše će reagovati na vlagu.

Peškiri

Peškir
foto: Profimedia

Držanje vlažnih peškira u kupatilu može biti veoma loše. Toplina i vlaga čine kupatila savršenim leglom za razmnožavanje bakterija, a peškiri će pokupiti klice koje ćemo kasnije preneti na našu kožu. U idealnom slučaju, trebalo bi da operete peškire nakon tri upotrebe te ih potpuno osušite prije nego što ih upotrebite.

Brijači

Para od tuširanja i nakupljanje vlage mogu zarđati oštrice brijača, što zauzvrat može oštetiti vašu kožu. Čak i ako ga pravilno očistite i osušite nakon upotrebe, čuvanjem u vlažnom okruženju kupatila skratićete vek trajanja brijača.

Proizvodi za njegu kože

Kada vaša krema za kožu nije čvrsto zatvorena, vlažni vazduh u kupatilu može podstaći rast bakterija koje uzrokuju akne. Svaki put kad se istuširate, toplota može dovesti do odvajanja sastojaka. Savršeno mesto za čuvanje proizvoda za negu kože je suva fioka izvan toaleta.

Držač za sapun

Sapun
foto: Profimedia

Držanje sapuna u blizini tuša može skratiti njegov vek trajanja. Voda će vam istopiti sapun, a ostaci će se nakupiti u vašoj kabini. Najbolji način za držanje sapuna je držanje u posudi za sapun sa rupicama daleko od tuša.

02:57

Stan od 8kvm

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.